Politică

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu: mii de cetăţeni israelieni şi ucraineni de origine evreiască au ajuns în România

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu: mii de...

Autor: Dorin Oancea

13.03.2022, 12:31 117

Peste 3.000 de cetăţeni israelieni şi peste 1.200 de cetăţeni ucraineni de origine evreiască au fost sprijiniţi să ajungă în România, a declarat duminică ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, după întâlnirea cu omologul său israelian Yair Lapid. 

Cetăţenii israelieni au fost evacuaţi cu peste 12 zboruri către Israel. „Am stabilit să continuăm eforturile noastre pentru a oferi ajutor umanitar şi în măsura în care este posibil un orizont mai sigur şi optimist refugiaţilor, în mod categoriilor mai vulnerabile”, a spus Bogdan Aurescu.

Ministrul Aurescu a precizat că până în prezent peste 430.000 de cetăţeni au intrat în România de la începerea războiului.

Yair Lapid a precizat că după întâlnire, cei doi miniştri vor merge la un centru de refugiaţi de origine evreiască din Bucureşti, iar de acolo la Vama Siret, „Guvernul României a colaborat strâns cu noi şi ne-a ajutat foarte mult să salvăm multe vieţi. Copii de origine evreiască din Odesa, copii cu cancer, au fost trimişi în Israel pentru tratament, la fel şi mii de refugiaţi care scăpat prin Vama Siret. Vieţile lor au fost salvate prin cooperarea dintre ţările noastre. Vă mulţumesc şi mulţumesc Guvernului României pentru cooperare şi ajutor", a declarat Lapid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO