Politică

Marile partide nu se pot hotari in privinta candidatului lor la Primaria Generala

27.03.2008, 18:18 12

PD-L, unde cele mai mari sanse de a fi nominalizat le are actualul secretar -general al partidului Vasile Blaga, a pus surdina discutiilor despre candidat pana dupa summit-ul NATO, care va avea loc intre 2 si 4 aprilie.
Momentul coincide cu nominalizarea oficiala a candidatului PSD, unde au intrat in ring, pana in prezent, Marian Vanghelie (primarul de la sectorul 5) si Sorin Oprescu (senator PSD).
Liderul PSD Mircea Geoana a negat ieri ca social-democratii iau in calcul o candidatura surpriza, dupa ce in presa au aparut informatii despre posibila lansare in cursa electorala a senatorului PSD Cristian Diaconescu sau chiar a fostului sef de stat Ion Iliescu.
Variantele unei candidaturi a lui Diaconescu sau a deputatului PSD Miron Mitrea au mai fost vehiculate in interiorul PSD acum cateva luni, ambii afirmand ca nu sunt interesati de o candidatura la Primaria Bucurestiului.
Diaconescu nu a putut fi contactat ieri pentru a comenta informatiile. Deocamdata, doar Vanghelie si Oprescu si-au manifestat interesul de a candida la Primaria Bucurestiului, a afirmat ieri Geoana, adaugand ca Diaconescu ar trebui sa se autopropuna sau sa fie propus pentru a candida.
"Daca si altcineva dintre liderii partidului doreste, are interes in aceasta candidatura, atunci sa vina si sa ne-o spuna raspicat si atunci vom analiza cu mare interes aceasta problema", a spus liderul PSD.
Cat despre candidatura lui Iliescu, Geoana a afirmat ca este o "usoara intoxicare". Strategii PSD asteapta in continuare desemnarea oficiala a candidatului PD-L pentru a pune punct discutiilor din interiorul partidului despre candidatul la Primaria Generala, in conditiile in care si democrat-liberalii au mai multe variante de posibili candidati, variante adaptate, la randul lor, posibililor candidati ai PSD.
In PD-L au fost aduse in discutie numele lui Vasile Blaga, Liviu Negoita (actualul primar de
la sectorul 3), Razvan Murgeanu (viceprimar) sau al lui Silviu Prigoana (fondatorul unei firme de salubritate), in conditiile in care actualul primar general Adriean Videanu a anuntat ca nu va candida.
Potrivit sondajelor de opinie, Negoita este insa singurul care ar castiga fara emotii Primaria Generala, el insa sustine ca vrea sa-si continue activitatea la sectorul 3.
Pierderea "Capitalei" ar fi o lovitura grea pentru PD-L, in conditiile in care partidul a castigat Primaria Bucurestilor in ultimii 8 ani, de doua ori prin Traian Basescu si o data prin Videanu.
Pana acum, la Primaria Generala si-au anuntat can-didatura Ludovic Orban (PNL), Codrin Stefanescu (PC), Cozmin Gusa (PIN) si Aurelian Pavelescu (PNTCD- PNG).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO