Politică

Maior: Nu există în acest moment o ameninţare teroristă explicită la adresa teritoriului României

Autor: Mediafax

15.05.2011, 12:09 76

Directorul SRI, George Maior, a declarat, în emisiunea "După 20de ani" difuzată duminică de Pro TV, că Serviciul estimează, petermen mediu şi lung, o creştere graduală a pericolului terorist,el subliniind însă românii nu au de ce să se teamă în acest momentde o ameninţare explicită în domeniu.

Răspunzând unei întrebări, Maior a afirmat că dezvoltărilestrategice, începând cu intrarea României în NATO, amplasareascutului antirachetă, prezenţa unor facilităţi militare americanepe teritoriul României, participarea cu militari în Afganistan,prezintă şi riscuri, pe care Serviciul le analizeazăpermanent.
"În mod clar şi evident prezintă, dincolo de aspectele desecuritate pe care le furnizează aceste evoluţii, şi anumiteriscuri, pe care Serviciul le are în vedere, riscuri pe care leanalizăm permanent, cotidian, aş spune, informaţii pe care leculegem şi, din perspectiva duratei pe termen mediu şi lung,estimăm o intensificare, o creştere graduală a pericoluluiterorist", a spus el la emisiunea "După 20 deani".

Directorul SRI a subliniat că este vorba de o perspectivă petermen mediu şi lung şi că românii nu au de ce să se teamă în acestmoment de o ameninţare explicită în acest domeniu. Citiţimai multe declaraţii ale directorului SRI George Maior pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO