Maior: Nu există în acest moment o ameninţare teroristă explicită la adresa teritoriului României

Autor: Mediafax 15.05.2011

Directorul SRI, George Maior, a declarat, în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV, că Serviciul estimează, pe termen mediu şi lung, o creştere graduală a pericolului terorist, el subliniind însă românii nu au de ce să se teamă în acest moment de o ameninţare explicită în domeniu.

Răspunzând unei întrebări, Maior a afirmat că dezvoltările strategice, începând cu intrarea României în NATO, amplasarea scutului antirachetă, prezenţa unor facilităţi militare americane pe teritoriul României, participarea cu militari în Afganistan, prezintă şi riscuri, pe care Serviciul le analizează permanent.
"În mod clar şi evident prezintă, dincolo de aspectele de securitate pe care le furnizează aceste evoluţii, şi anumite riscuri, pe care Serviciul le are în vedere, riscuri pe care le analizăm permanent, cotidian, aş spune, informaţii pe care le culegem şi, din perspectiva duratei pe termen mediu şi lung, estimăm o intensificare, o creştere graduală a pericolului terorist", a spus el la emisiunea "După 20 de ani".

Directorul SRI a subliniat că este vorba de o perspectivă pe termen mediu şi lung şi că românii nu au de ce să se teamă în acest moment de o ameninţare explicită în acest domeniu. Citiţi mai multe declaraţii ale directorului SRI George Maior pe www.mediafax.ro