Politică

MAI: Poliţiştii au primit 120 de sesizări, au fost constatate 20 de fapte contravenţionale

MAI: Poliţiştii au primit 120 de sesizări, au fost...

Autor: Mediafax

05.06.2016, 12:40 44

"Au fost înregistrate 120 de sesizări cu privire la posibile contravenţii şi infracţiuni. Până în prezent, în urma verificărilor, 20 % nu au fost confirmate. Au fost constatate 20 de fapte contravenţionale fiind aplicate amenzi de 11.000 de lei şi avertismente scrise. Se efectuează cercetări şi pentru posibile infracţiuni. Cele mai multe sesizări se referă la confirmarea propagandei electorale, fotografierea sau filmarea buletinului de vot şi prezenţa altei persoane în cabina de vot, în afara celei care votează"a declarat purtătorul de cuvânt al MAI,Monica Dajbog, în ultima declaraţie susţinută la sediul instituţiei.

Oficialii din MAI anunţă că până la ora 12.30 au fost înregistrate cel puţin patru dosare penale pentru posibile fapte de neglijenţă în serviciu ori fraude la vot.

"În judeţul Argeş a fost întocmit un dosar penal pe numele preşedintelui unei secţii de votare, care a intrat în cabina de vot cu un alegător cu dizabilităţi pentru a-l ajuta să voteze. În municipiul Medgidia, din judeţul Constanţa, preşedintele unei secţii de votare a părăsit sediul secţiei de votare cu ştampila de control, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal pentru neglijenţă în serviciu. La Bistriţa Năsăud,pe numele unui preşedinte de secţie de votare, care a votat deşi nu avea domiciliu pe raza secţiei respective, s-a întocmit dosar penal pentru fraudă la vot. În Bucureşti, poliţiştii efectuează cercetări specifice după ce un alegător a părăsit secţia cu ştampila de vot. Aceasta a fost ulterior înapoiată.", a adăugat Monica Dajbog.

În Argeş, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Constanţa au fost înregistrate cazuri de persoane care şi-au fotografiat buletinele de vot, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale cuprinse între 600-1.000 de lei.

În Dolj, localitatea Unirea, un bărbat a fost amendat cu 1.400 de lei după ce i-ar fi indicat unui alegător cu cine să voteze. În Râmnicu Vâlcea, proprietarul unei case a primit amendă după ce şi-a păstrat pe balcon mai multe afişe prin care îndemna oamenii să voteze un anumit candidat. În Vaslui, localitatea Mărgineni, un poliţist de frontieră a observat un bărbat care lipea afişe lectorale în apropierea unei secţii de votare.

Incidentele din timpul procesului de vot sunt centralizate duminică la Centrul Naţional de Conducere Integrată, convocat la nivelul MAI. Următoarea comunicare cu privire la bilanţul incidentelor va fi făcută la ora 15.30 la sediul MAI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO