Politică

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre o eventuală candidatură la prezidenţiale: Probabilitatea nu am exclus-o niciodată

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre o eventuală...

Autor: Gabriel Pecheanu

02.12.2023, 19:19 49

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că nu a exclus niciodată o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale. El afirmă, întrebat de Mircea Geoană, că „societatea românească nu e pregătită încă pentru un preşedinte independent”.

„E foarte greu când ai atâtea provocări, când sunt atâtea decizii amânate... Suntem într-o dinamică foarte mare să închidem negocierile cu PNRR, cu jaloanele, cu reformele... Eu am venit în această coaliţie penitru că am considerat că aceastsă guvernare, după trei ani de rateu, e despre economie şi despre reforme. Mi-e greu să stau acum... Nu-mi aduc aminte ca în ultimul timp să stau o oră să mă uit pe Neflix, pentru că ajung un pic cam târziu... Discuţia va trebui să o iau împreună cu colegii mei. Nu poţi să iei decizii fără cifre. Nu mi-am dorit să fiu nici premier. (...) Nu am avut o proiecţie când consilier local la Buzău eram că voi ajunge preşedintele PSD. Sunt lucruri care trebuie să vină de la sine dacă ele sunt destinate către tine. (...) Probabilitatea (de a candida la prezidenţiale - n.r.) nu am exclus-o niciodată”, spune la Realitatea Plus TV Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidenţiale.

El sugerează că PSD nu îl va susţine pe Mircea Geoană la prezidenţiale.

„Lumea s-a schimbat. Noi toţi ne-am schimbat. Noi avem obligaţia să ţinem ritmul cu o dinamică nemaiîntâlnită. (...) Nu poţi să vii să ridici pretenţii să fii viitorul preşedinte al României cu nişte şmecherii ieftine care se făceau prin 90-96. România are o nouă realitate. Sorin Oprescu a candidat independent, un . om foarte carismatic... a avut 2.75. Societatea românească nu e pregătită încă pentru un preşedinte independent”, agaugă preşedintele PSD.

Şi liderul PNL, Nicolae Ciucă, a spus că dacă partidul îi va cere, atunci se va înscrie în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO