Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre o eventuală candidatură la prezidenţiale: Probabilitatea nu am exclus-o niciodată

Autor: Gabriel Pecheanu 02.12.2023

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că nu a exclus niciodată o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale. El afirmă, întrebat de Mircea Geoană, că „societatea românească nu e pregătită încă pentru un preşedinte independent”.

„E foarte greu când ai atâtea provocări, când sunt atâtea decizii amânate... Suntem într-o dinamică foarte mare să închidem negocierile cu PNRR, cu jaloanele, cu reformele... Eu am venit în această coaliţie penitru că am considerat că aceastsă guvernare, după trei ani de rateu, e despre economie şi despre reforme. Mi-e greu să stau acum... Nu-mi aduc aminte ca în ultimul timp să stau o oră să mă uit pe Neflix, pentru că ajung un pic cam târziu... Discuţia va trebui să o iau împreună cu colegii mei. Nu poţi să iei decizii fără cifre. Nu mi-am dorit să fiu nici premier. (...) Nu am avut o proiecţie când consilier local la Buzău eram că voi ajunge preşedintele PSD. Sunt lucruri care trebuie să vină de la sine dacă ele sunt destinate către tine. (...) Probabilitatea (de a candida la prezidenţiale - n.r.) nu am exclus-o niciodată”, spune la Realitatea Plus TV Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidenţiale.

El sugerează că PSD nu îl va susţine pe Mircea Geoană la prezidenţiale.

„Lumea s-a schimbat. Noi toţi ne-am schimbat. Noi avem obligaţia să ţinem ritmul cu o dinamică nemaiîntâlnită. (...) Nu poţi să vii să ridici pretenţii să fii viitorul preşedinte al României cu nişte şmecherii ieftine care se făceau prin 90-96. România are o nouă realitate. Sorin Oprescu a candidat independent, un . om foarte carismatic... a avut 2.75. Societatea românească nu e pregătită încă pentru un preşedinte independent”, agaugă preşedintele PSD.

Şi liderul PNL, Nicolae Ciucă, a spus că dacă partidul îi va cere, atunci se va înscrie în cursa pentru Palatul Cotroceni.