Politică

Guvernul a retras mai multe legi de la Senat

13.01.2005, 00:00 17

Guvernul Tariceanu a retras zilele acestea cateva legi pe care le trimisese la Senat fostul Executiv si care intrasera in dezbaterea parlamentara.
Intre ele se afla prevederi ale Legii privind evaziunea fiscala, Legea de despagubire a Regelui Mihai pentru domeniul Peles si cea de restituire a proprietatii forestiere care a apartinut Arhiepiscopiei de Radauti, condusa de IPS Pimen.
Intentia guvernului este de a amana unele dintre aceste legi si de a amenda altele. Ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a declarat ca proiectul privind bunurile fostului rege Mihai I a fost restituit initiatorului conform procedurilor Senatului, urmand ca, la solicitarea premierului Calin Popescu Tariceanu, sa fie reintrodus pe ordinea de zi a Senatului in procedura de urgenta.
Legea fusese trimisa la Senat, intrase in dezbatere, dar a fost amanata inainte de alegeri pentru ca mai multi reprezentanti ai PSD nu erau de acord cu ea.
Alte doua proiecte de legi restituite se refera la despagubirea persoanelor care au constituit depozite la CEC, inainte de 1989, pentru cumpararea de autoturisme Dacia, respectiv la masurile de sprijin pentru romanii din strainatate, urmand sa se stabileasca daca acestea trebuie retrase definitiv sau modificate.
Un alt proiect de lege retras de guvern se refera la restituirea padurilor Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor. In discutie sunt 90.000 de ha de padure pe care Guvernul Nastase s-a angajat, in campania electorala, ca le va restitui proprietarului initial, dupa ce mai multi ani la rand restituirea acestor suprafete fusese tergiversata intr-atat incat Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor daduse statul in judecata, iar procesul se afla in faza procedurala avansata, existand premise sa fie castigat de cler.
Imediat dupa alegeri, actualul ministru al agriculturii, Gheorghe Flutur (PNL) a anuntat ca doreste amendarea acestei legi, in sensul unei acordarii in plus a unor suprafete si cladiri care nu fusesera cuprinse in proiectul de lege al Guvernului.
adelina.radulescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO