Politică

Graţiela Gavrilescu, Ministrul Mediului: "Prioritatea zero este să putem să implementăm colectarea selectivă"

Graţiela Gavrilescu, Ministrul Mediului: "Prioritatea...

Autor: Simona Tatu

08.08.2017, 10:52 295

Principala preocupare şi prioritate a industria reciclării din România este colectarea selectivă, este de părere Graţiela Gavrilescu, Ministrul Mediului.

"Prioritatea zero este să putem să implementăm colectarea selectivă. Pe piaţă este loc pentru toată lumea: salubrişti, reciclatori şi producători de ambalaje. În anul 2017, în România reciclarea reprezintă nici 5% din deşeurile generate. Ministerul Mediului încearcă implementarea unui tarif diferenţiat, astfel încât cetăţeanul să ştie că va plăti mai mult dacă nu va colecta selectiv", a spus Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, in cadrul unei conferinţe de presă.

În cadrul acestui eveniment a fost prezentă şi Gabriela Firea, primarul general al Municipiului Bucureşti, care a anunţat că astazi s-a semnat contractul cu firma Green Group pentru 50 de containere de colectare selectivă. 

"Astăzi am semnat contractul cu cei de la Green Group pentru 50 de containere de colectare selectivă. Acestea vor fi poziţionate în apropierea liceelor şi în zonele parcurilor", a spus Gabriela Firea, primarul general al Municipiului Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO