Politică

Fostul candidat la preşedinţia SUA John McCain - vizită în Republica Moldova

Fostul candidat la preşedinţia SUA John McCain efectuează o vizită în R.Moldova

Autor: Iuliana Enache - Mediafax

12.06.2011, 12:25 206

Senatorul american John McCain,fost candidat la preşedinţia Statelor Unite în 2008, efectueazăduminică o vizită în Republica Moldova, relatează Jurnal deChişinău, în ediţia electronică.

McCain va veni în RepublicaMoldova la o invitaţie pe care premierul moldovean Vlad Filat i-aadresat-o în timpul vizitei sale în Statele Unite, la începutul lui2010.

Potrivit cotidianului Timpul,vineri, premierul Vlad Filat a avut o întrevedere cu senatorulamerican în cadrul Galei de decernare a Premiului pentru Libertate,care a avut loc la Wrocklaw, Polonia. Filat i-a mulţumitoficialului american pentru că a acceptat invitaţia de a vizitaRepublica Moldova.

Potrivit declaraţiilor lui Filat,această vizită este importantă pentru R. Moldova, care "a alescalea democraţiei, reformelor şi integrării europene". La rândulsău, senatorul a McCain a mulţumit pentru invitaţie, precizând căR. Moldova este o ţară cu un parcurs deosebit, fapt ce o faceinteresantă şi atractivă.

Vineri, în Polonia, Vlad Filat şiJohn McCain au primit Premiul pentru Libertate acordat anual deConsiliul Atlantic al Statelor Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO