Fostul candidat la preşedinţia SUA John McCain - vizită în Republica Moldova

Autor: Iuliana Enache - Mediafax 12.06.2011

Senatorul american John McCain, fost candidat la preşedinţia Statelor Unite în 2008, efectuează duminică o vizită în Republica Moldova, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

McCain va veni în Republica Moldova la o invitaţie pe care premierul moldovean Vlad Filat i-a adresat-o în timpul vizitei sale în Statele Unite, la începutul lui 2010.

Potrivit cotidianului Timpul, vineri, premierul Vlad Filat a avut o întrevedere cu senatorul american în cadrul Galei de decernare a Premiului pentru Libertate, care a avut loc la Wrocklaw, Polonia. Filat i-a mulţumit oficialului american pentru că a acceptat invitaţia de a vizita Republica Moldova.

Potrivit declaraţiilor lui Filat, această vizită este importantă pentru R. Moldova, care "a ales calea democraţiei, reformelor şi integrării europene". La rândul său, senatorul a McCain a mulţumit pentru invitaţie, precizând că R. Moldova este o ţară cu un parcurs deosebit, fapt ce o face interesantă şi atractivă.

Vineri, în Polonia, Vlad Filat şi John McCain au primit Premiul pentru Libertate acordat anual de Consiliul Atlantic al Statelor Unite.