Politică

Extrema dreaptă din Franţa: Dacă Belgia se va destrăma, Franţa ar putea integra Valonia

Marine Le Pen. Foto: AFP/Mediafax

Marine Le Pen. Foto: AFP/Mediafax

Autor: Mediafax

21.07.2011, 09:36 1798

Preşedinta Frontului Naţional francez, Marine Le Pen, a sugeratcă Franţa trebuie "să întindă mâna Valoniei" în cazul în care "Belgia se va destrăma",propunând ca francezii şi valonii să se pronunţe, prin referendum,asupra eventualei unificări.

"Criza politică din Belgia se agravează, nu apare nici o soluţieşi îi aruncă pe valoni şi flamanzi într-o nesiguranţă îngrozitoare.Nimeni nu se bucură de această situaţie şi fiecare francezîmpărtăşeşte neliniştea belgienilor", a spus liderul partidului deextremă-dreapta francez.

"În pragul acestei sărbători naţionale belgiene (21 iulie -n.red.), este responsabilitatea Franţei şi a francezilor să leîntindă mâna valonilor", a adăugat Le Pen.

Eaconsideră că, "dacă Belgia se va destrăma, iar Flandra va deveniindependentă", Franţa ar putea integra Valonia. "Legăturile istorice şi de frăţie care unescpopoarele noastre sunt prea puternice pentru ca Franţa săabandoneze Valonia", a afirmat Marine Le Pen.

"Desigur că aceste decizii importante pentru viitorul popoarelornoastre nu pot fi luate decât după consultarea, prin referendum, afrancezilor şi a valonilor", a mai spus ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO