Politică

Dumitru Chisaliţă, fostul director general al Romgaz, pleacă din Ministerul Economiei

Dumitru Chisaliţă, fostul director general al Romgaz, pleacă din Ministerul Economiei

Autor: Roxana Petrescu

15.03.2012, 11:01 491

Dumitru Chisaliţă, fostul director general al Romgaz, devenit între timp consilier al ministrului Economiei, Lucian Bode, pe partea de gaze naturale , a decis să plece din Minister, intenţia lui fiind aceea de a reveni în cadrul Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de statul român.

"În urmă cu câteva săptămâni am ales să merg la Ministerul Economiei în interesul Romgaz şi al sectorului gazier, sperând să determin realizarea unei Strategii de Securitate Energetică a României. Este o necesitate fără de care proiectele energetice riscă să fie doar nişte acţiuni necoordonate şi nearmonizate. Mă retrag acum, ca urmare a lipsei de dialog faţă de elaborarea unei astfel de strategii care să ţină seama de realităţile societăţii noastre. În acelaşi timp, lipsa delimitării intereselor naţionale faţă de alte interese în interiorul instituţiilor de stat, ca şi abordările populiste specifice unui an electoral, mi-au uşurat decizia", spune Chisăliţă, într-o declaraţie de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO