Politică

Delicvenţa românilor din Franţa, temă de campanie electorală la Paris

Delicvenţa românilor din Franţa, temă de campanie electorală la Paris

Autor: Iulian Anghel

29.08.2011, 16:52 194

Ministrul francez de interne Claude Guéant a răspuns astăzi opoziţiei socialiste care criticase politica imigraţiei pusă la punct de Guvern afirmând că delicvenţa românească din Franţa este o realitate care trebuie combătută şi că 2% din numărul infracţiunilor în Hexagon sunt comise de români.

"Delincvenţa românilor este o realitate care trebuie combătută", a susţinut ministru care nu este la prima remarcă de acest fel.

Tema situaţiei romilor români din Franţa a fost una dintre problemele care a condus la răcirea relaţiilor dintre Bucureşti şi Paris şi un motiv al opoziţiei Parisului faţă de adererea României la Spaţiul Schengen. Preşedintele Nicolas Sarkozy a dispus anul trecut repatrierea romilor. La un an de atunci, organizaţiile de apărare a drepturilor omului au susţinut că decizia preşedintelui mai mult a înrăutăţit situaţia pentru că i-a lipsit pe aceşti oameni de orice drept.

Ministrul francez nu s-a referit astăzi la romi, ci a vorbit despre "delicvenţa" românilor din Franţa care, a spus el, înseamnă 2% din numărul total al infracţiunilor comise pe teritoriul francez.

Franţa organizează anul viitor alegeri legislative şi prezidenţiale, iar analiştii se aşteaptă ca problema imigraţiei să fie un punct central al luptei electorale - ton dat de opoziţia socialistă care critică guvernul scotind că are o politică apropiată de cea a extremei drepte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO