Politică

Cum comentează presa internaţională decizia Curţii Constituţionale privind referendumul

Cum comentează presa internaţională decizia Curţii Constituţionale privind referendumul

Foto: Shutterstock

Autor: Mediafax

02.08.2012, 20:16 3041

"Curtea Constituţională a amânat până în septembrie luarea unei decizii privind validarea referendumului pe tema destituirii preşedintelui, o manevră care va prelungi criza politică din România. Datele oficiale arată că prezenţa la urne în referendumul de duminică nu a atins pragul necesar. Joi, Curtea Constituţională a amânat decizia privind validarea plebiscitului până pe 12 septembrie, împingând leul spre noi scăderi istorice", subliniază Associated Press, notând că Traian Băsescu şi-a pierdut popularitatea din cauza măsurilor de austeritate şi presupuselor intervenţii în sistemul judiciar.

"Uniunea Europeană l-a criticat pe premierul Victor Ponta pentru că ar fi încercat să modifice regulile pentru a se asigura că Băsescu va fi demis", subliniază AP.

"Criza politică din România continuă în contextul în care Curtea Constituţională amână decizia privind validarea", titrează Bloomberg.

"Amânarea Curţii Constituţionale prelungeşte criza politică din România", titrează AFP, comentând că "anunţul Curţii Constituţionale din România de a amâna până pe 12 septembrie decizia privind validitatea referendumului prelungeşte criza politică ce afectează România de peste o lună", alimentând o situaţie de incertitudine cu efecte mai ales în plan economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO