Politică

Constantin Dudu Ionescu, variantă luată în calcul pentru portofoliul de la Interne

Constantin Dudu Ionescu, variantă luată în calcul...

Autor: Ştefan Pană

11.11.2015, 14:16 950

Potrivit unor surse politice, Dacian Cioloş refuză numirea unui ministru susţinut politic de vreun partid pentru postul de la Ministerul de Interne, având în vedere importanţa lui în organizarea alegerilor locale şi parlamentare din 2016.

Cu toate acestea, conform unor surse oficiale, un nume luat în calul este cel al fostului ministru al Internelor din guvernarea CDR, Constantin Dudu Ionescu.

Acesta este în prezent consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, în Departamentul de Securitate Naţională.

Constantin Dudu Ionescu nu este prima variantă luată în calcul, tocmai din acest motiv, însă numele său a fost discutat în acest context, spun sursele menţionate.

În vârstă de 59 de ani, Dudu Ionescu a fost secretar de stat la Ministerul Apărării Naţionale, susţinut de PNŢCD, apoi ministru al Apărării Naţionale în perioada 11 februarie - 17 aprilie 1998 şi ministru de Interne, între 21 ianuarie 1999 şi 28 decembrie 2000. El a candidat la alegerile parlamentare din 2008, din partea PDL, într-un colegiu din Bucureşti, însă nu a fost ales deputat, deşi s-a clasat pe primul loc ca număr de voturi.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ar putea să îşi păstreze portofoliile în Guvernul pe care îl pregăteşte premierul desemnat, Dacian Cioloş, fiind posibil ca Sorin Cîmpeanu să fie şi vicepremier, conform unor surse politice.

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a avut, miercuri dimineaţă, o întâlnire cu liderii PNL, la sediul acestei formaţiuni politice. De asemenea, în cursul după-amiezii, Cioloş urmează să aibă şi întrevederi cu liderii PSD, UNPR, UDMR şi la ALDE, la sediile acestor formaţiuni politice.

Fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloş a fost desemnat, marţi, de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru funcţia de premier, Iohannis precizând că soluţia agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepţii, este cea a unui guvern de tehnocraţi.

Dacian Cioloş, desemnat de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de premier, are la dispoziţie 10 zile pentru întocmirea listei şi a programului de guvernare, cu care să se prezinte în faţa Parlamentului pentru obţinerea votului de încredere, pentru învestire fiind necesare 274 de voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO