Politică

Constanţa, Iaşi, Buzău, Braşov, Sibiu – puţine emoţii pentru stăpânii de 8 sau 12 ani ai fiefurilor locale. La Cluj a fost miză naţională

Constanţa, Iaşi, Buzău, Braşov, Sibiu – puţine emoţii pentru stăpânii de 8 sau 12 ani ai fiefurilor locale. La Cluj a fost miză naţională

Autor: Mediafax

11.06.2012, 00:05 2445

Mazăre: Am votat pentru grijile de zi şi cele de noapte

Candidatul USL la Primăria Constanţa, Radu Mazăre, a venit la Secţia de votare nr. 21 însoţit de trei tinere îmbrăcate în costume kaki şi cu o beretă roşie pe cap, asemenea lui Mazăre, dar şi de trei pensionare care pur­tau pe cap berete de aceeaşi culoare.

Candidat la al patrulea mandat con­se­cutiv de primar al muncipiului Constanţa, Radu Mazăre a intrat singur în secţia de vo­tare, i-a salutat pe membrii acesteia care erau numai femei, iar preşedinta secţiei l-a pupat pe candidatul USL.

La ieşirea din secţie, Radu Mazăre a spus că a votat "pentru grijile de zi şi pentru grijile de noapte", grijile de zi fiind cele trei pensionare, iar grijile de noapte tinerele.

"Am venit însoţit de grijile de zi şi de gri­ji­le de noapte şi am votat tot pentru grijile me­le de zi şi pentru grijile mele de noapte. Să dea Dumnezeu să fie bine!", a afirmat el.



Ciuhandu la Timişoara: Mi-am făcut datoria

Primarul municipiului Timişoara, Gheor­ghe Ciuhandu, spune că a votat pentru "ce este mai bine pentru oraş", susţi­nând că "Timişoara are nevoie de un primar tânăr, dinamic, sănătos".

Primarul municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, candidat din partea Uniunii pentru Timiş (FDGR şi PNŢCD) la funcţia de consilier local, a votat la Secţia nr. 211 de la centrul Logistic din Timişoara, fiind însoţit de soţie, fiu, de cei doi nepoţei, de viceprimarul Adrian Orza, candidatul Uniunii pentru Timiş la Primăria Timişoara, şi de staff-ul acestuia de campanie.

Ciuhandu a spus, la ieşirea de la urne, că a votat pentru "ce este mai bine pentru oraş".

"Am venit la vot cu gânduri pozitive. Am vo­tat pentru ce-i mai bine pentru oraş, oa­meni tineri, oameni sănătoşi, oameni dina­mici, oameni care cunosc problemele. Timi­şoara are nevoie de un primar tânăr, di­na­mic, sănătos, în primul rând, şi care să cu­noască şi să poată continua ceea ce am în­ceput noi cu 16 ani în urmă. Dacă n-aş crede că va fi mai bine, până acum, n-aş fi venit să votez. Cred că va fi mai bine", a spus Ciuhandu.

El a afirmat că doreşte să redevină "o persoană privată", să se dedice familiei, să îşi continue activitatea în domeniul privat, să nu mai depindă şi să nu fie obiect de dispută şi de comentarii în mass-media, "de multe ori răuvoitoare şi tendenţioase".

"Ies la pensie cu datoria împlinită, mi-am făcut datoria", a spus Gheorghe Ciuhandu.

Cezar Preda la Buzău: Mafia locală încuscrită să dispară

Candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean Buzău, deputatul Cezar Preda, a votat împreună cu soţia sa, spunând că şi-a exprimat opţiunea pentru ca "mafia locală încuscrită să dispară şi să lase judeţul şi oraşul în pace".

Cezar Preda a sosit la urne împreună cu soţia sa, iar după ce a votat a declarat: "După cum era previzibil, votul meu a fost dat pentru ca această mafie locală încuscrită să dispară şi să lase judeţul şi oraşul în pace".

La ora 10.00, în judeţul Buzău, prezenţa la urne era de 10,43 la sută. În mediul urban, au votat 9, 09 la sută dintre alegătorii cu drept de vot, iar în mediul rural au trecut pe la urne 11,44 la sută.

Nichita, în competiţie cu Ciuhodaru şi Păduraru la Iaşi

Candidatul USL la Primăria munici­piu­lui Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat, du­mi­nică, la ieşirea din secţia de votare, că a votat pentru continuitate şi pentru ca Iaşiul să devină capitală regională europeană.

Gheorghe Nichita, candidatul USL la Primăria Iaşi pentru un nou mandat, a votat la secţia 37 de la Liceul de Informatică din zona Copou, el venind împreună cu soţia sa.

"Am votat pentru continuitate şi pentru o echipă puternică şi completă a Iaşiului care, alături de Guvernul României, să transforme oraşul într-o capitală regională europeană", a declarat Gheorghe Nichita.

Tudor Ciuhodaru, candidatul "Alianţei pentru Iaşi" la Primărie, a votat la o secţie de votare de la Liceul Garabet Ibrăileanu, situat tot în Copou, el afirmând la ieşirea de la urne că a votat pentru schimbare şi pentru transformarea Iaşiului într-un oraş de top.

"Am votat pentru ieşeni, ca întotdea­una, pentru schimbarea în bine a acestui oraş şi transformarea Iaşiului într-un oraş de top. Astăzi, împreună, vom fi mai puter­nici", a declarat Tudor Ciuhodaru, imediat după exprimarea votului.

La rândul său, candidatul PDL la Pri­mărie, Nicuşor Păduraru, a votat la secţia 63 de la Grădiniţa nr. 21 din cartierul ieşean Alexandru cel Bun. El a declarat la ieşirea de la urne că a votat pentru ca Iaşiul să iasă din subdezvoltare.

"Am votat pentru ca Iaşiul să iasă din subdezvoltare şi să îşi recapete prestigiul pe care îl merită. Am votat pentru ca Iaşiul să aibă parte de civilizaţie. Am votat pentru ca ieşenii să se simtă respectaţi şi să aibă un oraş care să le ofere siguranţă pentru ei şi pen­tru viitorul copiilor lor", a declarat Nicu­şor Păduraru, candidatul PDL la Primărie.



Braşov: bătălia indirectă între George Scripcaru şi Aristotel Căncescu

Preşedintele Consiliului Judeţean Bra­şov, Aristotel Căncescu (PNL), care can­di­dea­ză pentru al patrulea mandat, şi can­di­datul PSD la Primăria Braşov, Cătălin Leonte, au mers împreună la vot, Căncescu spu­nând că a votat pentru "un Braşov şi o Ro­mânie mai civilizate". Cu toată susţi­nerea USL, este sub semnul întrebări dacă Le­onte va reuşi să îl întreacă pe George Scrip­caru, candidatul PD-L la al treilea mandat.

Aristotel Căncescu a votat, în jurul orei 10.00, la secţia 6 din incinta Liceului "Andrei Mureşianu", spunând că şi-a exprimat opţiunea pentru normalitate şi pentru o Românie mai civilizată.

"Am votat pentru normalitate, pentru un Braşov şi o Românie mai civilizate. A fost o cam­panie grea, suntem la sfârşitul ei şi spe­răm ca rezultatul să fie pozitiv. Am venit aici ca echipă şi sunt sigur că vom rămâne o echi­pă", a spus Căncescu, după ce a ieşit de la vot.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, preşedintele PDL Braşov, care candidează pen­tru al treilea mandat, a venit la vot, dumi­nică, împreună cu soţia şi fiica sa, el spu­nând că a votat pentru dezvoltarea mu­ni­cipiului şi pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri.

"Am votat pentru dezvoltarea Braşo­vu­lui şi a zonei din jur şi pentru proiecte care să creeze locuri de muncă, în special pentru tineri", a spus el.



Sibiu: fără probleme pentru Iohannis

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, candidat pentru un nou mandat, a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru "un Sibiu prosper".

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, care candidează din partea FDGR pentru un nou mandat, a mers la secţia de votare alături de soţia sa, spunând că a votat pentru "un Sibiu prosper".

Întrebat dacă este important ca sibienii să meargă la vot, Iohannis a răspuns că pre­zen­ţa masivă la alegeri dă garanţia că rezultatul va reflecta voinţa cetăţenilor.



Cluj: Boc versus Nicoară

Candidatul USL la Primăria muni­ci­piu­lui Cluj-Napoca, Marius Nicoară, a de­clarat, duminică, după ce a votat, că în oraş "are loc bătălia simbol a alegerilor locale".

"La Cluj are loc bătălia simbol a ale­ge­ri­lor locale din România. Trebuie să ne în­drep­tăm către viitor, să uităm trecutul şi să scoa­tem ştampila de corupţie de pe acest oraş", a declarat Marius Nicoară.

Acesta şi-a exprimat convingerea că la Cluj va învinge "binele contra răului".

Marius Nicoară a votat la secţia nu­mă­rul 44 din Cluj-Napoca. El a fost însoţit de ministrul de Externe An­drei Marga şi de deputatul Horea Uioreanu.

De partea cealaltă, preşedintele PDL, Emil Boc, candidat la Primăria Cluj-Na­po­ca, a declarat, la ieşirea de la urne, unde a fost însoţit de soţie şi de mai mulţi lideri de­mo­crat-liberali, că a votat pentru ca muni­ci­piul să devină "cel mai plăcut loc din România".

Emil Boc a votat la Secţia numărul 43 din Cluj-Napoca, însoţit de soţia lui, Oana Boc, şi de liderii PDL Daniel Buda, Florin Stamatian şi Alin Tişe.

"Am votat cu cei care au făcut multe lucruri bune pentru Cluj şi care vor fi să fie în stare să facă în continuare lucruri bune pen­tru clujeni. Am votat ca municipiul să de­vină cel mai plăcut loc din România în care să trăieşti, să studiezi şi să te distrezi şi ştiu cine poate face acest lucru. Sper să fie o sărbătoare a democraţiei locale ziua de azi", a spus preşedintele pDL. Acesta a adăugat că a asistat la "cea mai negativă şi agresivă campanie locală din ultimii 20 de ani".

"Nu am văzut în ultimii 20 de ani să se pună panouri electorale păzite de firme de bodyguarzi, acest lucru spune multe despre fe­lul în care oamenii politici înţeleg să îşi facă campanie electorală", a declarat Emil Boc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO