Politică

Radu Mazăre, de 12 ani primar: procese cu ANI şi DNA şi vacanţe în Venezuela şi Madagascar

Radu Mazăre, de 12 ani primar: procese cu ANI şi DNA şi vacanţe în Venezuela şi Madagascar

Foto: Bogdan Iordache

Autor: Mediafax

08.05.2012, 18:44 1058

Constanţa, municipiul care se "laudă" cu cel mai pitoresc primar, Radu Mazăre, devenit personaj monden datorită unor pictoriale sau prezentări de modă, dar şi a excursiilor exotice, are în continuare probleme, localnicii dorindu-şi refacerea zonei istorice, mai multe investiţii, nu pomeni sociale.

Municipiul Constanta are, conform datelor parţiale de la recensământul din 2011, un număr de 254.693 de locuitori, cu 50.000 mai puţin decât în urmă cu zece ani, când în oraş locuiau peste 300.000 de cetăţeni, suprafaţa teritoriului administrativ fiind de 1121,66 kilometri pătraţi. Majoritari sunt cetăţenii de naţionalitate română, alături de care întâlnim minorităţile turcă, tătară, rromă, rusă, maghiară, armeană, greacă, germană, bulgară, ucraineană, adepţi ai religiilor ortodoxă, romano-catolică, greco-catolică, reformată, unitariană, musulmană etc.

Bugetul municipiului Constanţa, în scădere în ultimii ani din cauza crizei economice
Bugetul municipiului Constanţa a înregistrat scăderi în aceşti ultimi patru ani din cauza crizei economice mondiale. Dacă bugetul din anul 2009 a fost unul în valoare de 535.500.000 de lei, cam la acelaşi nivel cu bugetul din 2008, în anii următori s-au înregistrat scăderi semnificative. Radu Mazăre anunţase, în anul 2009, după votarea bugetului pentru acel an, că acesta nu fusese afectat de criza mondială, dar că trebuie gestionat cu mare atenţie.

"Este o situaţie a bugetului care necesită foarte mare atenţie ca să nu fie scăpată din mână. Avem nişte programe şi trebuie să fim atenţi să le ducem la capăt. Mă refer în primul rând la locuinţele ieftine pentru tineri şi la partea socială şi la asfaltat, aici avem cheltuielile majore", afirma Radu Mazăre cu acel prilej.

În 2009, au fost operate reduceri de 20 la sută la programele estivale, printre care cursa de bărci şi cea de avioane, ambele organizate în Mamaia pentru atragerea cât mai multor turişti.

Citiţi mai multe detalii pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO