Politică

Ciuvica, achitat in procesul cu Basescu, dar trebuie sa plateasca despagubiri

15.02.2005, 00:00 27

Mugur Ciuvica si Max Badin raman achitati in procesul de calomnie cu Traian Basescu, despre care au sustinut ca a fost informator al Securitatii, insa cei doi trebuie sa plateasca despagubiri de 525 milioane de lei, potrivit deciziei de ieri a Tribunalului din Bucuresti.
Instanta a respins recursul lui Mugur Ciuvica impotriva sentintei Judecatoriei Sectorului 2 ca nefondat si a admis, pe latura civila, recursul formulat de Traian Basescu. Ciuvica a anuntat ca va ataca aceasta decizie la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.Procesul s-a incheiat cu decizia potrivit careia Ciuvica l-a calomniat pe Basescu atunci cand acesta a afirmat ca presedintele in functie a fost informator al Securitatii, dar a considerat ca afirmatiile acestuia nu au fost cu rea-intentie.
La proces s-a prezentat saptamana trecuta Traian Basescu in persoana, afirmand ca a trimis Securitatii documente pe vrmea cand a fost comandant de nava, dar nu a facut niciodata Politie Politica.
Dupa proces, Mugur Ciuvica a transmis un comunicat in care afirma ca justitia a fost intimidata de calitatea pe care o are acum Basescu, aceea de sef al statului. Ciuvica l-a acuzat pe Basescu de faptul ca inaintea recursului ceruse despagubiri de 500 de lei, pentru ca in final sa mareasca de 1 milion de lei pretentiile pecuniare. El a spus ca si de aici inainte va considera ca Basescu a fost informator al Securitatii.
Pana la ora inchiderii editiei nu a aparut o reactie din partea presedintelui. Aceta era plecat la Moscova, intr-o vizita oficiala, la invitatia presedintelui Vladimir Putin. adelina.radulescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO