Politică

Boc: Băsescu nu mi-a cerut să mă retrag, demisia a fost decizia mea, nici în partid nu am spus exact

Boc: Băsescu nu mi-a cerut să mă retrag, demisia a fost decizia mea, nici în partid nu am spus exact

Autor: Mediafax

06.02.2012, 21:15 267

Fostul premier Emil Boc a declarat, luni seara, că decizia de retragere de la conducerea Guvernului i-a aparţinut în totalitate, fără să îi fie solicitată de preşedintele Traian Băsescu, şi că doar momentul demisiei a fost stabilit cu şeful statului.

"Când spuneam că ştiu ce am de făcut, aveam în vedere ceea ce am anunţat azi. Preşedintele nu mi-a cerut demisia, decizia mi-a aparţinut, calendarul l-am discutat cu şeful statului. Nici în partid nu am putut spune exact ce voi face", a afirmat Boc, la postul public de televiziune.

El a arătat că a fost mereu un om realist şi că ştia că "politica nu este pe viaţă".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că a avut, încă din luna decembrie, discuţii cu premierul Emil Boc privind depunerea mandatului, decizia fiind amânată din motive de interes naţional.

El a adăugat că era extrem de important pentru România să se facă această evaluare a FMI, BM şi UE şi să fie prevenită amânarea vizitei FMI, a BM şi a UE, aducând aminte că a avut şi o declaraţie publică despre solicitarea sa adresată FMI de a nu amâna misiunea de evaluare.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO