Politică

Boc, audiat de instanta in procesul cu Tariceanu. Premierul este aparat de fostul presedinte al PNL, Valeriu Stoica

23.03.2010, 19:32 21

Premierul Emil Boc urmeaza sa fie audiat maine de instantaJudecatoriei sectorului cinci in procesul in care fostul sef alExecutivului, Calin Popescu-Tariceanu, ii cere daune pentruafirmatiile facute in legatura cu contractul Sterling . Premieruleste aparat de casa de avocatura Stoica&Asociatii condusa defostul ministru liberal al justitiei si fost presedinte al PNL,Valeriu Stoica.

Tariceanu il acuza pe Boc ca ar fi mintit si ca ar fi dat dovadade rea-credinta in declaratiile sale referitoare la uneleconcesiuni la Marea Neagra catre Sterling . concesiunea catreSterling Resources.

Imediat dupa ce ce Curtea Internationala de Justitie a decis, la3 februarie 2009, ca Romaniei ii revine 79 % din teritoriuldisputat cu Ucraina in procesul legat de delimitarea platouluicontinental la Marea Neagra, inceput o disputa publica privind unacord cu firma Sterling, generat de o hotarare a fostului Guvern,condus de Calin Popescu Tariceanu, aprobata la sfarsitulmandatului. Aceasta face referire la concesiunea mai multorperimetre din Marea Neagra catre compania canadiana. Hotarareaincriminata, din noiembrie 2008, este un act aditional la acordulpetrolier incheiat in august 2007 cu Sterling .

Subiectul acestei dezbateri era suspiciunea ca statul roman,prin ANRM (Agentia Nationala de Reglementere pentru ResurseleMinerale), a cedat Sterling resursele de petrol si gaze din douaperimetre chiar inainte de a fi cunoscuta decizia de la Haga. Bocl-a acuzat pe Tariceanu ca, intentionat, a dat aceasta hotarare, lafinal de mandat.

Presedintele Basescu a cerut Guvernului, in februarie 2009, saclarifice disputa legata de firma Sterling . Corpul de control allui Emil Boc a sesizat Parchetul in legatura cu ANRM si Sterling ,dar nu a facut nicio referire la Tariceanu in sesizare.

Tariceanu i-a actionat in judecata pe Emil Boc si pe socialIulian Iancu (PSD) pentru afirmatii mincinoase cu privire la acestsubiect si le cere daune de cate 100.000 de lei fiecaruia

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO