Politică

Boc anunţă că numărul de bugetari a scăzut la 1,27 milioane persoane, sub limita convenită cu FMI

Autor: Mediafax

28.12.2010, 21:08 64

Numărul de bugetari a scăzut în noiembrie la 1,27 milioanepersoane, sub limita convenită cu FMI, iar procesul derestructurare va continua anul viitor în domenii în careprocedurile nu au fost încă finalizate, precum ministereleAdministraţiei şi Finanţelor, potrivit premieruluil Emil Boc.

"Am ajuns la sfârşitul lunii noiembrie la un număr de 1.274.000bugetari", a declarat, marţi seara, premierul Emil Boc, la postulpublic de televiziune, informează Mediafax Business.

El a arătat că procesul de reducere a numărului de bugetari vacontinua anul viitor, susţinând că procedurile vor fi aplicate îndomenii în care acest proces nu a fost încă finalizat.

În urmă cu două săptămâni, şeful Guvernului a declarat, laProTV, că numărul bugetarilor din România va scădea sub 1,29milioane persoane până la sfârşitul acestui an, procedurile dedisponibilizare fiind în derulare şi urmând să continue şi anulviitor.

La sfârşitul lunii noiembrie, premierul a anunţat că numărul deangajaţi din sectorul bugetar a scăzut, la 31 octombrie 2010, la1,291 milioane persoane, astfel că Guvernul estimează că se vaîncadra cu siguranţă în limita de personal convenită cu FMI pentruanul viitor, de maximum 1,29 milioane angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO