Boc anunţă că numărul de bugetari a scăzut la 1,27 milioane persoane, sub limita convenită cu FMI

Autor: Mediafax 28.12.2010

Numărul de bugetari a scăzut în noiembrie la 1,27 milioane persoane, sub limita convenită cu FMI, iar procesul de restructurare va continua anul viitor în domenii în care procedurile nu au fost încă finalizate, precum ministerele Administraţiei şi Finanţelor, potrivit premieruluil Emil Boc.

"Am ajuns la sfârşitul lunii noiembrie la un număr de 1.274.000 bugetari", a declarat, marţi seara, premierul Emil Boc, la postul public de televiziune, informează Mediafax Business.

El a arătat că procesul de reducere a numărului de bugetari va continua anul viitor, susţinând că procedurile vor fi aplicate în domenii în care acest proces nu a fost încă finalizat.

În urmă cu două săptămâni, şeful Guvernului a declarat, la ProTV, că numărul bugetarilor din România va scădea sub 1,29 milioane persoane până la sfârşitul acestui an, procedurile de disponibilizare fiind în derulare şi urmând să continue şi anul viitor.

La sfârşitul lunii noiembrie, premierul a anunţat că numărul de angajaţi din sectorul bugetar a scăzut, la 31 octombrie 2010, la 1,291 milioane persoane, astfel că Guvernul estimează că se va încadra cu siguranţă în limita de personal convenită cu FMI pentru anul viitor, de maximum 1,29 milioane angajaţi.