Politică

Băsescu a cerut liderilor locali PDL să convingă parlamentarii că trebuie premier tehnocrat

Băsescu a cerut liderilor locali PDL să convingă parlamentarii că trebuie premier tehnocrat

Autor: Mediafax

16.02.2011, 14:16 16

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus liderilor locali ai PDL,la întâlnirea de marţi seară, că rolul acestora este să îi convingăpe parlamentari că este nevoie de un premier tehnocrat, au declaratpentru Mediafax surse oficiale, care spun că Emil Boc va fiînlocuit înaintea CNC al PDL.

Conform surselor citate, preşedintele Traian Băsescu susţine încontinuare ideea unui premier tehnocrat, iar înlocuirea lui EmilBoc va fi făcută înaintea Consiliului Naţional de Coordonare alPDL, unde acesta ar urma să-şi anunţe candidatura pentru un noumandat de preşedinte al partidului.

Sursele menţionate au mai susţinut că preşedintele le-ar fi spusliderilor locali ai PDL că pentru credibilizarea guvernării, atâtîn ţară, cât şi în plan extern, este necesar un premier tehnocrat,specialist în economie, iar preşedinţii de organizaţii judeţene vortrebui să explice acest lucru şi parlamentarilor partidului, urmândca el să discute această propunere cu partenerii din coaliţie, caredoresc asigurări că nu le vor fi afectate poziţiile pe care ledeţin în prezent.

Această propunere, cu un premier tehnocrat, cu expertiză îneconomie, ar fi fost discutată şi cu reprezentanţi ai PPE sau chiarluată la iniţiativa PPE. Citiţi mai mult despre premierul tehnocrat propus de Traian Băsescu pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO