Băsescu a cerut liderilor locali PDL să convingă parlamentarii că trebuie premier tehnocrat

Autor: Mediafax 16.02.2011

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus liderilor locali ai PDL, la întâlnirea de marţi seară, că rolul acestora este să îi convingă pe parlamentari că este nevoie de un premier tehnocrat, au declarat pentru Mediafax surse oficiale, care spun că Emil Boc va fi înlocuit înaintea CNC al PDL.

Conform surselor citate, preşedintele Traian Băsescu susţine în continuare ideea unui premier tehnocrat, iar înlocuirea lui Emil Boc va fi făcută înaintea Consiliului Naţional de Coordonare al PDL, unde acesta ar urma să-şi anunţe candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al partidului.

Sursele menţionate au mai susţinut că preşedintele le-ar fi spus liderilor locali ai PDL că pentru credibilizarea guvernării, atât în ţară, cât şi în plan extern, este necesar un premier tehnocrat, specialist în economie, iar preşedinţii de organizaţii judeţene vor trebui să explice acest lucru şi parlamentarilor partidului, urmând ca el să discute această propunere cu partenerii din coaliţie, care doresc asigurări că nu le vor fi afectate poziţiile pe care le deţin în prezent.

Această propunere, cu un premier tehnocrat, cu expertiză în economie, ar fi fost discutată şi cu reprezentanţi ai PPE sau chiar luată la iniţiativa PPE. Citiţi mai mult despre premierul tehnocrat propus de Traian Băsescu pe www.mediafax.ro