Politică

Aparitia unor stenograme ale sedintelor conducerii PSD, alta tema de campanie

24.11.2004, 00:00 31

Stenograme ale unor sedinte ale conducerii PSD din 2003 au fost publicate pe site-ul www.istorie.info si preluate de presa centrala sub titlul "Armaghedon -Dezvaluiri din sedintele de taina ale PSD" sau "Stenogramele secrete - ce au pus la cale Nastase & colegii in sediul PSD".  Liderul partidului de guvernamant, Adrian Nastase, a infirmat existenta acestora, spunand ca ar fi vorba de "facaturi" si "taieturi" elaborate de PNL.
Cotidianele "Evenimentul Zilei" si "Adevarul" au publicat fragmente din stenogramele de la sedintele din martie si de la finele anului trecut. Intre timp, site-ul nu a mai putut fi accesat. Ambele publicatii sustin ca autenticitatea stenogramelor le-a fost confirmata de mai multi protagonisti ai discutiilor din sedintele PSD. Nu si de catre presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca.
Ieri, pe emailul mai multor redactii au aparut noi materiale, prezentate ca fiind sedinte ale conducerii PSD din prima parte a acestui an.  Continutul stenogramelor se refera la problemele curente ale Guvernului, Parlamentului si partidului de guvernamint, la raporturile cu opozitia si cu organismele internationale, dar si la relatiile cu presa. Din documente reiese si modul in care liderii PSD isi construiesc strategiile pentru a contracara criticile opozitiei si ale presei sau reprosurile organismelor internationale. Materialele indica o preocupare constanta a liderilor PSD in privinta felului in care sunt prezentate stirile despre PSD, precum si in privinta contracararii oricarei acuzatii sau initiative venite din partea PNL si PD. PRM este un partid care, ca si UDMR, nu sunt incluse in aceasta categorie.
Adrian Nastase a calificat stenogramele sendintelor conducerii PSD "taieturi si facaturi de presa". "Este vorba despre o forma de campanie murdara, nu intamplatoare" la finalul campaniei electorale, a spus Nastase. El a sustinut ca materialele primite ieri de redactii au fost trimise de catre PNL,  de la sediu, prin email. Nastase a anuntat ca nu intra in aceasta polemica si a precizat ca la PSD nu se pastreaza stenograme sau casete cu inregistrarea discutiilor.La fel s-au pronuntat si alti lideri PSD, Mircea Geoana si Ioan Solcanu.
La randul lor, liderii Aliantei D.A. au respins acuzatiile lansate de Adrian Nastase. In opinia lor, documentele ofera imaginea unei puteri profund antidemocratice.
"In nici un caz nu este o facatura a Aliantei, iar Adrian Nastase poate sa-si regaseasca vorbele in acea stenograma, ca de altfel si colegii lui. Daca zice ca stie ce iese pe mailuri de la PNL, ar trebui sa spuna si de unde stie acest lucru. Stenogramele nu au fost trimise presei de la PNL. Am vrea sa ne mai spuna daca in strategia de campanie a PSD intra si verificarea mailurilor opozitiei", a declarat purtatorul de cuvant al Aliantei, Ionut Popescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO