Politică

Al doilea premier care a studiat la Cluj

15.12.2008, 19:19 46

In urma cu 4 ani Clujul era inca un fief al PRM, acum orasul s-a transformat intr-unul dintre cele mai importante centre electorale ale Aliantei PNL-PD.

Dupa ce Emil Boc l-a inlaturat pe Gheorghe Funar si a condus orasul spre prosperitatea economica, el a fost propus pentru ocuparea functiei de premier. Clujul da tarii al doilea premier, in persoana lui Emil Boc, acesta, ca si fostul premier Victor Ciorbea, fiind absolvent al Universitatii Babes-Bolyai si mergand la Palatul Victoria direct de la primarie.
Cine este de fapt Emil Boc si cum a ajuns el in aceasta pozitie? Emil este al cincilea si cel mai mic dintre copiii lui Nutu a Naii din Rachitele (87 de kilometri de Cluj). Emil Boc, care s-a nascut pe 6 septembrie 1966, mai are patru frati: Ioan (Nelu), de 52 de ani, stabilit in Rachitele; Gheorghe (Ghita), de 51 de ani, inginer de profesie, care traieste la Iasi; Traian, de 49 de ani, care este inginer minier si locuieste la Cluj, si Dorina, de 46 de ani, profesoara de engleza tot la Cluj. Familiile parintilor sai au fost, la randul lor, numeroase: mama Nuta a avut 16 frati, iar tata Nutu, 6. Desi, conform traditiei, ar fi trebuit sa ramana in sat, sa aiba grija de parinti, a facut scoala, ca toti fratii lui. Emil Boc s-a inscris la Liceul "Ady-Sincai" din Cluj, iar dupa liceu, a dat admitere la Facultatea de Istorie-Filosofie. Emil Boc s-a casatorit cu Oana in 1994, in 1996 au avut primul copil, pe Cezara, iar in 1999 a venit pe lume si al doilea, Patricia.
"Vreau sa le transmit clujenilor ca voi fi intotdeauna alaturi de Cluj si de problemele acestui frumos oras", a spus inca primarul Clujului, Emil Boc. Viceprimarul Sorin Apostu va prelua cu titlu interimar Primaria Cluj-Napoca pana la organizarea de noi alegeri locale.
Conform legii, Consiliul Local trebuie sa decida prin vot secret care dintre cei doi viceprimari, Sorin Apostu sau Laszlo Attila, va prelua atributiile primarului.
Avand in vedere componenta actualului Consiliu Local, este cert ca mandatul va fi obtinut de Sorin Apostu, membru al PD-L, si nu de reprezentantul UDMR. Apoi, viceprimarul are obligatia ca, in termen de 90 de zile, sa organizeze alegeri locale. La respectivele alegeri, Apostu este creditat cu prima sansa pentru a obtine candidatura din partea PD-L, au declarat pentru Ziarul Financiar surse din cadrul formatiunii. Avand in vedere scorul obtinut de partidul lui Emil Boc la Cluj, candidatul PD-L porneste cu un mare avantaj in fata contracandidatilor sai. La scurt timp dupa anuntul oficial al lui Emil Boc ca a acceptat mandatul de prim-ministru, in Primaria Cluj-Napoca numele lui Sorin Apostu era considerat o certitudine printre functionarii administratiei locale.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO