Opinii

Opinie Dragoş Damian, CEO Terapia: Alegeri Prezidenţiale 2024. Jurământul de investire al Preşedintelui – propunere de modificare, haideţi să-l facem SMART

Opinie Dragoş Damian, CEO Terapia: Alegeri...

Autor: Dragos Damian

06.12.2023, 18:21 314

“Jur

Să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României.

Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

Acesta este juramantul de investire al Presedintelui Romaniei, cel mai iubit si mai de incredere si mai ales dintre romani – cel putin in momentul in care este ales - cel care va conduce tara pana in 2029, poate pana in 2034. Ministrii depun acelasi juramant iar membrii Parlamentului si primarii unul similar. Emotionant, inaltator, coplesitor. Dar si cam generalist, nu credeti? Si usor iesit din contemporaneitatea complicata, cu trei generatii X, Y si Z care par a nu se intelege asupra prioritatilor, cu razboaie, pandemii si alte crize, cu noi aliante militare, cu noua ordine economica mondiala, cu marile migratii populationale, cu schimbari climatice si de resurse energetice, cu inteligenta artificiala. Si altele la fel. 

Haideti sa incercam un alt juramant de investire, SMART, cum ii spun corporatistii, cu obiective Specifice, Masurabile, Accesibile, Realiste si cu Termene clare.

Ce spuneti de asta:

“Jur

Sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea ca pe timpul mandatului meu

Sa nu se poarte nici un razboi pe teritoriul Romaniei,

Sa tratez partenerii strategici drept parteneri, nu stapani,

Sa creasca populatia tarii cu cel putin 350 de mii de persoane anual,

Sa finalizez reorganizarea administrativa a tarii,

Sa termin Autostrada Moldovei si Autostrada Vaii Oltului,

Sa conectez in totalitate sistemul de invatamant la piata muncii,

Sa reformez sistemul sanitar si sa asigur o competitie reala intre public si privat,

Sa elaborez o strategie industriala pentru mancare, chimie, energie si aparare,

Sa sustin afacerile de familie si bursa de valori,

Sa atrag investitii straine directe de peste 10 miliarde de Euro anual,

Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”

Luati orice tara care are un cuvant de spus in lume. Este puternica pentru ca traieste in pace avand alaturi parteneri puternici cu care se afla pe picior de egalitate, are o populatie tanara numeroasa, o administratie supla si agila, o infrastructura solida, sisteme de invatamant si sanatate fara egal si o economie puternica pe care se sprijina toate acestea.

Intr-o astfel de tara poporul roman se poate propasi spiritual si material si vor fi usor de aparat democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor si suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritoriala a Romaniei.

O astfel de tara trebuie sa devina Romania in mandatul celor pe care ii vom alege in 2024, pentru asta trebuie ei sa jure in fata romanilor si a lui Dumnezeu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO