Opinii

Marcela Stancu, Genesis Property: „Costurile” revenirii la birou şi cum pot fi compensate

Marcela Stancu, Genesis Property: „Costurile”...
29.04.2024, 11:25 146

Mersul la birou aduce multe avantaje angajaţilor, dar presupune şi anumite „costuri”, cum ar fi timpul petrecut în trafic, ieşirea din confortul propriei case sau anumite cheltuieli asociate mersului la birou. Pentru a susţine echipele să revină la birou, cu beneficii multiple atât pe plan profesional, cât şi personal, companiile trebuie să gândească un plan de iniţiative şi măsuri atractive care să atenueze costurile nevăzute ale lucrului de la birou, astfel încât tranziţia să fie mai uşoară şi mai rapidă. 

 

Beneficii care ajută angajaţii să cheltuie mai puţin când merg la birou

Transportul până la birou, cafeaua sau masa de prânz sunt doar câteva exemple de cheltuieli pe care le au angajaţii când merg la birou, iar organizaţiile pot oferi beneficii prin care să susţină angajaţii să economisească bani când vin la birou. Pe lângă o cafea bună, mici gustări şi fructe pe care angajaţii să le găsească la birou, sunt importante şi zonele de luat masa, amenajate şi dotate cu tot ce este necesar pentru a încuraja oamenii să aducă mâncare de acasă. De asemenea, organizarea de evenimente de team-building, care includ mese sau vouchere pentru restaurantele locale, poate contribui la reducerea costurilor pentru angajaţi. În acest fel, angajaţii care vin la birou pot ţine cheltuielile sub control şi pot folosi pauza de prânz ca prilej de socializare, de relaxare şi de consolidare a relaţiilor cu colegii.

Cursuri pentru dezvoltare personală şi profesională

Un alt beneficiu atractiv pentru angajaţi, care a devenit tot mai important în strategia companiilor de motivare şi atragere a echipei la birou, îl reprezintă cursurile de dezvoltare personală şi profesională. De regulă, aceste cursuri reprezintă un cost financiar important pentru angajaţii care vor să devină mai buni în ceea ce fac sau chiar să evolueze în alte roluri din cadrul companiei. Prin astfel de cursuri şi alte oportunităţi disponibile la birou, angajaţii se simt apreciaţi şi susţinuţi în dezvoltarea lor personală şi profesională şi devin mai motivaţi.

Designul flexibil al biroului, esenţial pentru o experienţă plăcută

Birourile viitorului trebuie să ofere astăzi un nou design, flexibil şi adaptat nevoilor unor categorii diferite de oameni care lucrează hibrid sau fizic. Fie că vorbim de manageri de top sau de juniori, de directori financiari sau de programatori, de mari bănci sau de start-up-uri din IT, spaţiile de lucru trebuie să permită adaptări rapide pentru a oferi fiecărui angajat o experienţă de lucru optimă. Şi nu vorbim doar de estetică, ci şi de modul în care biroul contribuie la o bună organizare internă, la o desfăşurare rapidă a operaţiunilor şi la o rezolvare eficientă a diferitelor sarcini de lucru. Birourile trebuie să ofere posibilitatea de a fi segmentate în zone distincte pentru diferite activităţi: zone private pentru concentrare individuală, zone pentru lucrul în echipă şi zone pentru socializare şi relaxare.

Toate aceste beneficii contează în creşterea coeziunii atât în interiorul unei organizaţii, cât şi în societate. Spaţiile de lucru devin un nucleu pentru creşterea interacţiunii sociale, oferind multiple opţiuni pentru socializare, esenţiale mai ales pentru tinerii la începutul carierei, şi aducând beneficii importante pentru toţi angajaţii.

De altfel, lucrul într-un birou ideal aduce contribuţii semnificative pentru angajaţii din toate generaţiile, aşa cum arată un sondaj din luna martie în rândul a 1.247 de respondenţi reprezentând mai multe generaţii la nivel naţional. Aproape 60% dintre aceştia consideră că un astfel de mediu îmbunătăţeşte starea lor de bine şi sănătate, în timp ce 50% apreciază că sporeşte productivitatea şi eficienţa muncii. De asemenea, aproape jumătate din respondenţi (49%) percep lucrul într-un birou ideal ca fiind esenţial pentru realizarea unui echilibru între viaţa profesională şi timpul liber.

În urmă cu câţiva ani, Genesis Property, compania fondată de Liviu Tudor, a anticipat tendinţele din prezent şi a creat conceptul YUNITY. Astăzi, prin experienţa pe care o oferim în YUNITY Park, am creat un ecosistem care susţine evoluţia tinerilor pe toate planurile şi ne aducem contribuţia la crearea unei lumi mai bune.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO