Opinii

Opinie de Andreea Vass: Emil Boc este cel mai puternic paravan in fata sacalilor politici

În ceea ce îl priveşte pe EmilBoc, se pot spune multe. Multe despre trecut, despre cum a păzit şia reinstaurat buna administrare locala in Cluj, apoi buna ordineinstituţional-statală, corectând grave dezechilibresocio-economice. Trăiesc satisfacţia de a fi auzit pe "vremea luiBoc" multe boturi de şacali politico-economici clămpănind pemargine si in gol, care nu au mai avut sansa succesiunii laguvernarea natiunii.

Toate marile noastre unităţi economice ausupravieţuit crizei, industria devenind motorul nostru de export şide creştere economică durabilă. Resursele si avutia natiunii nu aumai fost vandute pe chilipiruri. Măsurile economice dure, darcorecte ale Guvernului Boc şi buna colaborare cu PreşedinţiaRomâniei şi cu Banca Naţională au garantat startul igienizariieconomiei naţionale. Procesul e de durata.

Momentul politic de cea mai mare încercare va veniîn viitorul apropiat. Dacă gestionarea crizei a fost grea,gestionarea succesului revigorarii economice este cu mult maisensibilă. Oportunismul nu are loc, ba chiar devine mortal, îngestionarea revenirii din criză. Emil Boc a dovedit că nu esteoportunist prin măsurile sale; a acceptat să fie criticat, dar aţinut economia funcţională.

De seriozitatea si curajul lui Emil Boc avem nevoieîn atingerea obiectivelor de modernizare a statului, de imbunatatire a nivelului de trai si de modificare a Constituţiei.Pentru aceasta avem nevoie de garanţia "Boc", de alianţele politiceferme care au funcţionat în contra vitregiilor şi ispitelorpolitice cărora prea multi au fost cel puţin tentaţi să le cedeze.Avem nevoie de alianţe întreţinute permanent de credibilitateaprobată a lui Emil Boc.

Reformele au demarat numai pentru că Emil Boc acondus bine PDL-ul; s-a asigurat de încrederea şi susţinereapartidului şi a confirmat de fiecare data, fara nicio exceptie. Apăstrat partidul acolo de unde l-a preluat de la Traian Băsescu: laputere.

Aş putea reaminti şi criticileaduse lui Emil Boc. Dar nu mă îndur să iau "pâinea de la gură"opozanţilor de mai bună sau mai rea-credinţă, astfel că, acum, îmiexprim sprijinul categoric pentru Emil Boc: fără critici, fărănuanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO