Opinie de Andreea Vass: Emil Boc este cel mai puternic paravan in fata sacalilor politici

Autor: Andreea Vass - Consilier Economic al Premierului Emil Boc 05.05.2011

În ceea ce îl priveşte pe Emil Boc, se pot spune multe. Multe despre trecut, despre cum a păzit şi a reinstaurat buna administrare locala in Cluj, apoi buna ordine instituţional-statală, corectând grave dezechilibre socio-economice. Trăiesc satisfacţia de a fi auzit pe "vremea lui Boc" multe boturi de şacali politico-economici clămpănind pe margine si in gol, care nu au mai avut sansa succesiunii la guvernarea natiunii.

Toate marile noastre unităţi economice au supravieţuit crizei, industria devenind motorul nostru de export şi de creştere economică durabilă. Resursele si avutia natiunii nu au mai fost vandute pe chilipiruri. Măsurile economice dure, dar corecte ale Guvernului Boc şi buna colaborare cu Preşedinţia României şi cu Banca Naţională au garantat startul igienizarii economiei naţionale. Procesul e de durata.

Momentul politic de cea mai mare încercare va veni în viitorul apropiat. Dacă gestionarea crizei a fost grea, gestionarea succesului revigorarii economice este cu mult mai sensibilă. Oportunismul nu are loc, ba chiar devine mortal, în gestionarea revenirii din criză. Emil Boc a dovedit că nu este oportunist prin măsurile sale; a acceptat să fie criticat, dar a ţinut economia funcţională.

De seriozitatea si curajul lui Emil Boc avem nevoie în atingerea obiectivelor de modernizare a statului, de imbunatatire a nivelului de trai si de modificare a Constituţiei. Pentru aceasta avem nevoie de garanţia "Boc", de alianţele politice ferme care au funcţionat în contra vitregiilor şi ispitelor politice cărora prea multi au fost cel puţin tentaţi să le cedeze. Avem nevoie de alianţe întreţinute permanent de credibilitatea probată a lui Emil Boc.

Reformele au demarat numai pentru că Emil Boc a condus bine PDL-ul; s-a asigurat de încrederea şi susţinerea partidului şi a confirmat de fiecare data, fara nicio exceptie. A păstrat partidul acolo de unde l-a preluat de la Traian Băsescu: la putere.

Aş putea reaminti şi criticile aduse lui Emil Boc. Dar nu mă îndur să iau "pâinea de la gură" opozanţilor de mai bună sau mai rea-credinţă, astfel că, acum, îmi exprim sprijinul categoric pentru Emil Boc: fără critici, fără nuanţe.