Opinii

Ieşirea din mediocritate şi pasul în gol. Cine ne pregăteşte pentru slujbele viitorului?

Ieşirea din mediocritate şi pasul în gol. Cine ne...

Autor: Dorin Oancea

18.03.2014, 16:13 703

Mi-a rămas în minte o povestire SF pe care am citit-o cu mulţi ani în urmă şi care vorbea despre patimile unui ins la un examen; exerciţii matematice din ce în ce mai complicate, funcţii, teorii, nervozitate, ezitări - intuim, citind, că pentru eroul povestirii examenul este de maximă importanţă, pentru o slujbă.

Date fiind complexitatea cunoştinţelor cerute, cititorul este îndemnat să creadă că este vorba de o slujbă specială, pentru un post de cercetător ştiinţific sau ceva asemănător. În fapt eroul, care trăia cândva în viitor, voia să iasă din canalele oraşului şi dădea examen pentru un post de gunoier categoria a doua.

Povestirea mea se intersectează într-un mod cumva ciudat cu un avertisment emis săptămâna trecută de miliardarul George Soros şi cu o serie de studii pe care le tot adun de o bucată de vreme, privind următorii mulţi ani pe piaţa muncii. George Soros crede că Europa s-ar putea confrunta cu 25 de ani de stagnare în stilul celei înregistrate de Japonia, dacă politicienii nu promovează o integrare mai puternică a zonei euro şi nu schimbă politicile care au descurajat creditarea.

Citiţi opinia integrală a lui Dorin Oancea pe www.businessmagazin.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO