Sanatate&Pharma

EMA a aprobat un medicament al Boehringer Ingelheim destinat tratării hipertensiunii arteriale

Autor: Alice Gheorghe,

13.10.2010, 15:25 11

Twynsta este indicat pentru pacienţii adulţi a căror tensiunearterială nu este controlată adecvat cu amlodipină sau ca terapiede substituţie pentru cei care primesc terapie combinată detelmisartan cu amlodipină.

Aprobarea EMA vine în urma unor studiilor clinice, care audemonstrat că produsul aduce beneficii printre care reducerisemnificative ale tensiunii arteriale şi control eficient altensiunii arteriale pe o perioadă de 24 de ore pentru 82,7% dintrepacienţi.

De asemenea, rezultatele unui studiu recent dublu-orb,randomizat, controlat, efectuat la pacienţii cu hipertensiunearterială severă au arătat că Twynsta reduce tensiunea arterialăsistolică cu o medie de aproape 50 mmHg. Această reducereputernică, observată la aproape jumătate din pacienţi, este printrecele mai mari reduceri ale tensiunii arteriale obţinute în studiileantihipertensive

"Studiile au arătat că este eficient şi bine tolerat de o vastăcategorie de pacienţi hipertensivi, inclusiv de cei cu factori derisc suplimentari, precum diabet şi obezitate, şi suntemîncrezători că medicamentul va reprezenta o opţiune de tratamentimportantă, atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi, înmenţinerea unui control eficient al tensiunii arteriale", adeclarat într-un comunicat Profesorul Klaus Dugi, Corporate SeniorVice President Medicină, Boehringer Ingelheim.

Hipertensiunea arterială este principalul factor de risccardiovascular şi este responsabilă pentru mai multe decese decâtorice alt factor, cum ar fi hipercolesterolemia, diabetul zaharatşi fumatul.

Twynsta a fost aprobat de Administraţia Americană pentruAlimente şi Medicamente (FDA) în octombrie 2009.

Grupul Boehringer Ingelheim face parte din primele 20 decompanii farmaceutice la nivel global. Compania operează înîntreaga lume având 142 de filiale în 50 de ţări şi peste 41.500 deangajaţi.

În anul 2009, Boehringer Ingelheim a înregistrat vânzări nete învaloare de 12,7 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO