Media & Advertising

Ultima ediţie a săptămânalului News of the World: "Mulţumim şi la revedere". "Acum, în cea mai bună tradiţie, mergem la cârciumă"

Ultima ediţie a săptămânalului News of the World: "Mulţumim şi la revedere"

Autor: Alexandra Fusoi

10.07.2011, 12:34 246

Săptămânalul britanic News of theWorld, închis în urma unui scandal de proporţii privindinterceptări telefonice ilegale, a publicat duminică ultima ediţie,titrând pe prima pagină "Mulţumim şi la revedere", informează BBCNews Online.

Editorul News International adecis cu câteva zile în urmă să închidă publicaţia, apărută cu 168de ani în urmă.

Într-un editorial de o pagină,ziarul prezintă scuze, afirmând că, "pur şi simplu, şi-a pierdutcalea".

"Am promovat standarde înalte, amcerut standarde înalte, dar, aşa cum ne dăm seama în mod durerosacum, pentru o perioadă de câţiva ani, până în 2006, unii dintrecei care au lucrat pentru noi au încălcat ruşinos aceste standarde(...). Au fost interceptate telefoane, iar ziarului îi pare sincerrău pentru aceasta. Nu există nici o justificare pentru o astfel degreşeală. Nici o justificare pentru durerea provocată victimelor,nici pentru pata uriaşă pe care a lăsat-o pe o istorie măreaţă",afirmă editorialul din pagina trei.

Într-un scurt discurs susţinut înfaţa celor 200 de angajaţi ai publicaţiei, editorul Colin Mylerle-a mulţumit acestora, în faţa sediului din estul Londrei al Newsof the World. "Ca un omagiu final pentru şapte milioane şi jumătatede cititori, aceasta este pentru voi - şi pentru angajaţi, vămulţumesc", a spus el, ţinând în mână a 8.674-a şi ultima ediţie aziarului.

"Acum, în cea mai bună tradiţie depe Fleet Street, mergem la cârciumă", a adăugat Myler.

News of the World şi-a dublatduminică tirajul, tipărind cinci milioane de exemplare şi anunţândcă va dona veniturile din vânzări către patru organizaţii decaritate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO