Business Internaţional

David Cameron îşi asumă responsabilitatea pentru numirea lui Andy Coulson într-un post guvernamental

Autor: Alexandra Fusoi

08.07.2011, 13:23 103

Premierul britanic, David Cameron, şi-a asumat vineri "întreagaresponsabilitate" pentru numirea în postul de director decomunicare al Guvernului a fostului redactor-şef de la News of theWorld Andy Coulson, aflat în centrul unui scandal de proporţiilegat de interceptări telefonice, relatează AFP.

"Decizia de a-l numi a fost a mea şi numai a mea şi îmi asumîntreaga responsabilitate", a spus Cameron.

Coulson a fost nevoit să demisioneze din funcţie în ianuarie,din cauza scandalului provocat de dezvăluirea interceptărilortelefonice practicate de News of the World, şi, potrivitcotidianului The Times, este audiat vineri de poliţie.

James Murdoch, preşedintele trustului News International, aanunţat joi închiderea tabloidul britanic News of the World.Decizia a fost luată pe fondul dezvăluirilor privind interceptareade către jurnaliştii publicaţiei a telefoanelor rudelor victimeloratentatelor de Londra, rudelor militarilor morţi în Afganistan şichiar a mesageriei unei adolescente date dispărute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO