Media & Advertising

Redactiile Reuters, atinse de restructurare

10.12.2004, 00:00 8



Jurnalistii de la Reuters France au de ce sa-si faca griji, scrie Le Figaro. Conducerea filialei pariziene a grupului britanic de presa va dezvalui in curand continutul bugetului pentru 2005, hotarat de conducerea de la Londra. Acest buget se pare ca va avea multe consecinte.



In februarie 2003, dupa ce a reusit sa stearga cele mai mari pierderi din istoria agentiei, Tom Glocer, directorul general al grupului Reuters, a anuntat un plan vast de restructurare, denumit Fast Forward (inaintare rapida). Acest plan prevede reducerea a 3.000 de locuri de munca in cadrul grupului, adica concedierea a 20% din angajati, ceea ce inseamna scaderea numarului de angajati de la 16.000 la 13.000 pana la sfarsitul lui 2005. Pana in prezent au fost deja suprimate 1.300 de posturi. Conducerea grupului a dorit sa restructureze, in mod deosebit, ramura dedicata furnizarii de informatii in legatura cu bancile si bursele de valori, puternic afectata de concurenta agentiei americane Bloomberg.



Agentia de presa a fost pana acum ocolita de catre programul Fast Forward, concedierile afectand, in principal, agentiile londoneze si americane. Insa a treia etapa a planului prevede inca 1.700 de concedieri de acum pana la sfarsitul anului 2005. "De acum inainte, credem ca redactiile vor fi puternic atinse de restructurari", au afirmat surse sindicale de la Reuters France. "Desigur, Tom Glocer s-a angajat sa limiteze la 5% numarul de posturi de jurnalisti disponibilizati, insa la un numar de 2.400 de jurnalisti, asta inseamna 120 de persoane", a continuat aceeasi sursa.



"Astept elementele bugetului 2005 inainte de a lua vreo decizie", a declarat la randul lui Gary Regenstreif, directorul redactiei Reuters France. "Vom face tot posibilul pentru a limita efectele acestui buget asupra efectivelor si asupra calitatii serviciilor noastre, avand in vedere ca Franta este o tara strategica pentru grupul Reuters", a mai agigurat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO