Media & Advertising

Lagardere se pregateste sa preia 15% din Le Monde

07.01.2005, 00:00 8



Lagardere, cel de-al doilea grup media ca marime din Franta, este pe cale sa incheie un contract cu Le Monde, care i-ar permite sa preia 15% din actiunile prestigiosului dar pagubosului cotidian, scrie presa internationala, citand surse apropiate tranzactiei.



"Este adevarat ca Lagardere doreste sa preia 15% din Le Monde. Cu toate acestea, termenii acestui contract nu au fost inca definitivati", spun sursele mentionate.



Le Monde este unul dintre cotidianele franceze care incearca din greu sa aduca profit, in conditiile in care costurile de distributie sunt foarte mari iar concurenta venita din partea ziarelor gratuite si a Internetului este tot mai acerba.



In ultimele luni, Jean-Marie Colombani, Managing Director la Le Monde, a incercat sa adune intre 50 de milioane si 55 de milioane de euro pentru a scoate ziarul din criza financiara in care se afla. Le Monde are datorii estimate la 130 de milioane de euro. Conducerea cotidianului intentioneaza, in acest sens, sa vanda in jur de 30-35% din capitalul sau catre investitori.



O alta sursa sustine ca seful de la Le Monde spera sa stranga suma propusa, pana la sfarsitul lui ianuarie.



Lagardere, care este cel mai mare editor de reviste din lume si detine saptamanale ca Paris Match si Elle, este interesat de incheierea unui joint-venture cu Le Monde in ceea ce priveste vanzarea de spatiu publicitar si promovarea unor publicatii.



Cotidianul economic La Tribune scria, la randul sau, in editia de joi, ca Lagardere va finanta investitia in Le Monde cu ajutorul celor 10 procente pe care le detine la grupul regional de presa Les Journaux du Midi si cu plata cash a unei sume cuprinse intre 20 de milioane si 25 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO