Media & Advertising

Fiscul îi ia câştigătorului de la Românii au talent 19.200 de euro. Şeful ANAF regretă că nu-l poate scuti de impozit

Fiscul îi ia câştigătorului de la Românii au talent 19.200 de euro. Şeful ANAF regretă că nu-l poate scuti de impozit
27.04.2011, 17:35 49

Puţin peste o sută de mii de euro. Cu atât va rămâne AdrianŢuţu, câştigătorul show-ului "Românii au talent", după ce statulromân îi va impozita câştigul cu 19.200 de euro, scrie Gândul.Astfel, rapperului îi vor reveni doar 100.800 de euro, bani cucare, deocamdată, spune că nu ştie ce vrea să facă.

Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, a declarat pentru gândul căregretă că nu-l poate scuti pe Adrian Ţuţu de la plata impozitului:"Îmi pare sincer rău, pentru că e o situaţie specială, îi cunoscsituaţia familială şi nu aş fi vrut să îi diminuez bucuriacâştigării premiului. Dar, din păcate, nu avem baza legală pentrua-i acorda această scutire", spune Blejnar. Potrivit CoduluiFiscal, "veniturile sub formă de premii se impun, prin reţinerea lasursă, cu o cotă de 16% aplicată asupra venitului net realizat dinfiecare premiu. Obligaţia calculării, reţinerii şi virăriiimpozitului revine plătitorilor de venituri". Nu există nicioderogare de la obligaţia de plată. În cazul concursurilor cupremii, singura diferenţă faţă de jocurile de noroc este cota deimpozitare (16%, faţă de 25%). Citiţi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO