Media & Advertising

Audienţă record la meciul lui Bute:Cel mai urmarit meci de box din istoria Romaniei

Autor: Pro TV

10.07.2011, 15:25 348

Peste 4 milioane si jumatate de romani aufost alaturi de campionul lor, Lucian Bute in meciul de sambataseara, difuzat pe Pro Tv, in care Bute si-a aparat pentru a 8-aoara titlul de campion mondial. In minutul de aur al meciului,23.21, peste patru milioane si jumatate de telespectatori lanivelul intregii populatii a Romaniei au urmarit cu sufletul lagura Pro Tv care a inregistrat atunci pe intreg publicul din mediulurban 24,5 puncte de rating si 63,3 procente din cota depiata.

Meciul de titlu mondial difuzat de Pro Tv pecare Bute l-a disputat cu francezul Mendy in intervalulorar 23.19 - 23.34 a inregistrat pe intreg publicul din mediulurban o medie de audienta de 22,5 rating si 58,7 procente din cotade piata, de peste 10 ori mai mult decat Antena 1 care ainregistrat doar 2,1 puncte de rating si 5,5 procente din cota depiata, iar pe publicul comercial, Pro Tv a inregistrat 22,9 punctede rating si 62,2 procente din cota de piata.

Intreaga Gala "Campion pentru Romania",difuzata de Pro Tv in intervalul orar 20.43 - 23.53, a fost liderdetasat de audienta cu o medie pe intreg publicul din mediul urbande 15,1 puncte de rating si 42,2 procente din cota de piata fata deurmatorul clasat, Antena 1, care a inregistrat 2,8 rating si 7,8procente din cota de piata. Aproape trei milioane de telespectatorila nivelul intregii populatii a Romaniei au urmarit timp de maibine de trei ore intreg programul dedicat Galei Bute, in care aumai castigat prin KO romanii Bogdan Dinu si ViorelSimion.

Meciul lui Lucian Bute de la Pro Tv a fostpentru romani cel mai important eveniment sportiv din ultimii ani,inregistrand o cota de piata mai mare decate aceea a celor mai marievenimente sportive ale lumii, Finala Campionatului Mondial deFotbal din 2010, Olanda-Spania, si cea din 2006, Italia-Franta.

Bute vs Mendy a fost cel mai urmarit meci debox din istoria masurata a televiziunii in Romania, mai precis din2001, pe locul doi clasandu-se duelul Leonard Doroftei vs RaulBalbi, din ianuarie 2002 cand Pro Tv a inregistrat 11,9 puncte derating si 31,1 procente din cota de piata pe intreg publicul dinmediul urban.

.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO