Info

(P) Dublă sărbătoare pentru Autonet Import: inaugurarea noului centru logistic de lângă Turda şi super-expoziţie cu un număr record de participanţi

Autor: Publicitate

22.05.2023, 10:00 1094

Autonet Mobility Show este o tradiţie care a început în 2012, iar prin ediţia din acest an a dovedit, o dată în plus, că reprezintă standardul evenimentelor dedicate profesioniştilor din domeniul auto. Show-ul din 6 mai a depăşit toate aşteptările organizatorilor, vizitatorii arătându-se extrem de interesaţi atât de atracţiile show-ului în sine, cât şi de cele ale noului centru logistic high-tech al companiei, acesta fiind şi gazda evenimentului.

Cea mai nouă unitate logistică a Grupului SAG-Autonet este localizată lângă Turda, are peste 20 de mii de metri pătraţi şi reprezintă ultima fază a unui proiect de dezvoltare care a implicat construcţia a trei depozite moderne. Acestea au rolul de a eficientiza şi fluidiza operaţiunile de stocare şi distribuţie ale Grupului, în beneficiul clienţilor săi din zona Europei Centrale şi de Est. Celelalte două unităţi ale proiectului se află lângă Bucureşti (Popeşti-Leordeni) şi lângă Budapesta (Üllő).

La Autonet Mobility Show 2023, vizitatorii au participat la tururi ghidate prin noul depozit, având oportunitatea de a vedea la lucru cele mai performante sisteme de management al stocurilor.

Modulul robotizat AutoStore este un element prezent în toate cele trei depozite ale proiectului de dezvoltare logistică şi a fost conceput de o firmă norvegiană. Spre deosebire de sistemele de depozitare obişnuite, care utilizeaza capacitatea de stocare a locaţiei doar in proporţie de 40-50%, AutoStore utilizează total spaţiul. Modulul are o amprentă de 4.000 de metri pătraţi, cuprinde 120.000 de unităţi de depozitare, iar aprovizionarea şi furnizarea produselor se face cu ajutorul a 65 de roboţi, prin intermediul a 23 de puncte de lucru. În fiecare oră, sistemul administrează aproximativ 7.000 de linii de comandă.

Un alt element high-tech a centrului de lângă Turda este reprezentat de sistemul vertical automat de stocare Logimat. Acesta are 24 de elemente şi utilizează două coloane de rafturi cu funcţionare automată. În funcţie de comandă, rafturile automate furnizează operatorului produsele corecte, asigurând o utilizare ergonomică şi împachetare precisă. Fiind modular, acest sistem poate fi oricând extins, în funcţie de necesităţi.

Cei şase roboţi MIR (mobile industrial robots) au fost o altă atracţie a Autonet Mobility Show 2023. Aceştia sunt utilizaţi pentru aprovizionarea cu paleţi de marfă, având o capacitate de transport de 600 de kilograme. Roboţii se deplasează autonom, sub coordonarea unui sistem denumit Fleet, fiind dotaţi cu senzori 360˚ şi cameră în trei trepte. Funcţionarea lor se întinde pe durata a opt ore fără oprire, iar încărcarea se realizează în două ore.

Alte sisteme utilizate în centrul de lângă Turda mai sunt şi braţul robotic, precum şi sistemul conveior, care se întinde pe o lungime totală de 353 de metri.

Odată ce participanţii au încheiat vizita depozitului, au continuat cu o experienţă profesională completă, oferită de cele 105 standuri pregătite cu cele mai noi trenduri şi informaţii din industrie, dar şi cu demonstraţii practice şi concursuri. Vizitatorii au fost întâmpinaţi de reprezentanţii celor mai importanţi producători de ansamble şi componente auto din lume, profesioniştii în reparaţii auto din România având ocazia să intre în contact direct cu cei care produc piesele cu care ei lucrează zi de zi. În plus, numeroşi producători de scule şi echipamente de service au fost prezenţi, în secţiunea special dedicate lor, pentru a-şi prezenta paleta de produse atelierelor care doresc să îşi reînnoiască echipamentele sau să se dezvolte.

Grupul Autonet a fost şi el reprezentat excelent, fiind prezent cu conceptele de service pe care le administrează, atât pentru autoturisme, cât şi pentru camioane, precum şi cu serviciile pe care le oferă partenerilor săi. Au mai fost prezente companii ale Grupului, dar şi unităţi de business ale Autonet Import, cum sunt cele destinate vehiculelor comerciale, motociletelor sau aplicaţiilor diesel. QWP, prima marcă exclusivă a Grupului Autonet a atras vizitatorii, atât prin gama extinsă de produse, cât şi prin promoţia special oferită participanţilor la eveniment. În mod similar, Drivemax şi Garage Meister, celelalte mărci exclusive, au fost, şi ele, prezente pentru a-şi prezenta noutăţile, în segmentele lor. Mani Gyenes, cel mai bun roman din Raliul Dakar, a sosit alături de motocicleta de competiţie şi a povestit despre aventurile sale din deşert entuziaştilor de sport şi enduro. Mai mult, la Autonet Mobility Show 2023 a fost lansat “Trofeul Experţilor”, o competiţie europeană al cărei scop este găsirea celui mai bun specialist auto. Startul acestui concurs va avea loc în vara acestui an.

Odată ce partea profesională a fost bifată, a venit timpul show-ului. Trei concrete electrizante au au reprezentat soundtrack-ul evenimentului, iar atmosfera a devenit din ce în ce mai fierbinte odată cu reprezentaţiile artiştilor. Au evoluat, în ordine, The Colours, Ami şi Zdob şi Zdub, ale căror cântece şi desfăşurare scenică au făcut deliciul publicului.

În ceea ce priveşte aromele şi gusturile, vizitatorii au avut o gamă largă din care să îşi aleagă favoritele, la eveniment fiind organizat un adevărat Street Food Festival, cu peste 15 vendori. În plus, la Autonet Mobility Show 2023 a fost lansată şi o bere artizanală specială, dedicată mecanicilor, foarte apreciată de cei prezenţi.

Tradiţionalele colţuri tematice ale Autonet Mobility Show au fost, şi de această data, gata să ofere o experienţă plăcută pentru întreaga familie. Copiii s-au jucat şi au făcut activităţi educative în zona dedicată lor. Doamnele au avut ocazia de a se răsfăţa în zona de hair-styling şi make-up profesional, în compania unor profesionişti în domeniu. Apoi, toată familia putea să pozeze pentru o amintire de la eveniment, fie printr-un colaj la cabina foto, fie printr-o caricatură realizată de artişti autentici. Chiar şi amatorii de senzaţii tari au avut o surpriză, având posibilitatea de a-şi încerca îndemânarea pe peretele mobil de escaladă.

Despre succesul Autonet Mobility Show 2023 vorbesc şi cifrele: peste 6.200 de vizitatori, reprezentând toate judeţele ţării, 300 de reprezentanţi ai furnizorilor, veniţi din 10 ţări, precum şi 500 de membri ai echipei Autonet fiind prezenţi.

Autonet Mobility Show din acest an a demonstrat, o dată în plus, că rămâne cel mai important eveniment dedicat exclusiv profesioniştilor auto din România. Profilul complet şi programul bogat, atât în ceea ce priveşte latura profesională, cât şi cea pentru entertainment, fac din Autonet Mobility Show highlight-ul anului pentru piaţa aftermarket auto din ţara noastră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO