Info

Green Point împlineşte 5 ani de raportare ESG în mod voluntar

ARTICOL CU CONTINUT PUBLICITAR

Green Point împlineşte 5 ani de raportare ESG în mod...

Autor: Publicitate

21.12.2023, 07:00 153

Green Point, lider de piaţă în domeniul organizaţiilor care implementează obligaţiile privind răspunderea extinsă a producătorilor din România (OIREP), anunţă lansarea celui de-al 5-lea raport de sustenabilitate, detaliind realizările şi angajamentele de mediu şi sustenabilitate îndeplinite în anul 2022.

Raportul acoperă perioada 01 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2022 şi este conform Standardelor Global Reporting Initiative 2021 (GRI), precum şi a prevederilor legale, respectiv Ordinul Ministerului Finanţelor Publice nr. 1938/2016 şi Ordinul Ministerului Finanţelor Publice nr. 3456/2018.

Raportul de sustenabilitate este întocmit voluntar de către Green Point, organizaţia nu intră sub incidenţa obligativităţii, neîndeplinind criteriul de a avea un număr mediu de angajaţi de 500.

Într-un efort de transparenţă şi responsabilitate, Green Point a adunat şi prezentat date relevante cu privire la impactul asupra economiei, societăţii şi mediului, evidenţiind, în special, implicarea companiei în gestionarea responsabilă a deşeurilor de ambalaje.

În 2022, Green Point a înregistrat o cifră de afaceri de peste 142 milioane lei, iar in primele zece luni ale anului 2023 previzionam o creştere de 21%.

În primele 10 luni din 2023, Green Point a îndeplinit în totalitate obligaţiile de mediu asumate în fata partenerilor cu aproape 300 000 tone de ambalaje pentru care am preluat responsabilitatea şi aproximativ 200 000 tone de deşeuri de ambalaje ajunse în fluxurile de reciclare.

Un aspect semnificativ al raportului este angajamentul continuu al organizaţiei Green Point în proiecte sociale şi de mediu. În 2023, compania a investit peste 1 000 000 de lei în campanii de informare şi conştientizare, colaborând cu parteneri precum retailerul Carrefour România în proiectul "Plata cu Pet", "PetColectezi şi Câştigi" alături de Auchan România sau evenimentul Saga Festival, primul eveniment #zerowastetolandfill organizat de Alda Romania. De asemenea, GreenPoint a fost implicată în iniţiative şi evenimente de educare şi conştientizare alături de Primării şi comunităţi locale, investind peste 1000 000 de lei.

Compania raportează voluntar cu privire la gestionarea responsabilă a aspectelor de mediu, sociale şi de personal, respectarea drepturilor omului, combaterea corupţiei şi a dării de mită. A fost efectuată şi o analiză de materialitate în luna septembrie 2023, conform Standardului GRI 3 2021, pentru identificarea indicatorilor-cheie de performanţă nefinanciară, cum ar fi economia circulară sau trasabilitatea pe lanţul valoric.

“Lansarea celui de-al 5-lea raport de sustenabilitate atestă încă o dată angajamentul de protejare a mediului înconjurător, constanţa acţiunilor de sustenabilitate şi a campaniilor de educare şi conştientizare pe care Green Point le desfăşoară an de an încă de la înfiinţare împreună cu partenerii săi.

Considerăm că raportarea ESG, pe care Green Point o realizează voluntar, este şi un standard de excelenţă, iar după 5 ani de realizare o considerăm parte din ADN-ul companiei, alături de inovaţia constantă, digitalizare şi know-how-ul echipei.”

Adela Lazăr, Preşedinte Green Point

Prin publicarea şi întocmirea acestui raport, Green Point demonstrează angajamentul său constant faţă de principiile economiei circulare şi responsabilităţii sociale, contribuind activ la dezvoltarea economiei verzi.

Pentru mai multe informaţii şi detalii, vă invităm să consultaţi Raportul de Sustenabilitate 2022 disponibil pe site-ul oficial al companiei, la acest link: https://www.greenpoints.ro/

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO