Fonduri UE

Accesarea fondurilor europene pentru HR de către ONG-uri şi sindicate, amânată până după sărbătorile de iarnă

Autor: Adelina Mihai

26.12.2010, 15:31 183

ONG-urile, sindicatele, patronatele, agenţiile antidrog şifurnizorii de training care au încercat să acceseze la începutulsăptămânii fonduri europene pentru resurse umane în valoare de 130de milioane de euro destinate dezvoltării economiei sociale şi nuau reuşit din cauza prăbuşirii sistemului informatic prin care sedepuneau proiectele vor putea depune din nou proiecte dupăsărbătorile de iarnă.

Peste 2.500 de români au încercat luni dimineaţă să depună unproiect de finanţare pe site-ul actionweb.fseromania.ro, un sisteminformatic dezvoltat de autoritatea de management a programului(AMPOSDRU) pentru a facilita depunerea de proiecte. Interesulromânilor a dus însă la o prăbuşire a sistemului informatic.

"Ţinând cont de ultima solicitare a partenerilor sociali,conducerea AMPOSDRU a decis lansarea liniei de finanţare pentruproiecte de grant în cadrul DMI 6.1. (domeniul major deintervenţie- n.red.) după sărbătorile de iarnă, respectiv în primaparte a lunii ianuarie 2011. Data exactă a lansării liniei definanţare va fi anunţată pe site-ul www.fseromania.ro cu cel puţin48 de ore înainte de deschiderea aplicaţiei Action Web", se aratăîntr-un comunicat transmis de autoritatea de management caregestionează fonduri europene în valoare de aproape 4.3 miliarde deeuro pentru dezvoltarea resurselor umane.

Interesul sporit al românilor pentru accesarea de fondurieuropene a crescut foarte mult în ultimul an, mai ales pentru căcei care vor să acceseze au învăţat să scrie corect proiecte, darşi din cauza crizei şi a nevoii de finanţare alternativă. Dacă timpde trei ani pentru astfel de proiecte - pentru care finanţarea seacordă după principiul "primul venit, primul servit" - nu s-audepus decât 300 de dosare, la începutul săptămânii s-a stabilit unrecord al numărului de români interesaţi de fonduri europene.Finanţările pe care potenţialii beneficiari au vrut să le obţinăsunt pentru proiecte de tip grant, care nu depăşesc o valoaretotală de 500.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO