Finanţe personale

Bogaţii României, controlaţi de o nouă structură a ANAF

Bogaţii României, controlaţi de o nouă structură a ANAF
10.09.2010, 15:41 58

ANAF va înfiinţa, până la finele anului, o structurăspecializată pentru impozitarea persoanelor fizice cu veniturifoarte mari, încercând să evite riscurile de neconformare, încondiţiile în care cei mai bogaţi români datorează o cincime dinimpozitul pe venit la nivel naţional stabilit anual, informeazăMediafaxBusiness.

"În cadrul ANAF va fi înfiinţată o structură specializată înimpozitarea persoanelor fizice cu venituri foarte mari, având învedere necesitatea gestionării riscurilor care ţin de neconformareapersoanelor fizice cu venituri foarte mari, dar şi asigurarea unorservicii de asistenţă şi a unui dialog bazat pe transparenţă înrelaţia cu aceşti contribuabili", se arată în raportul semestrialal ANAF, la capitolul "Angajamente pentru semestrul doi 2010".

Raportul menţionează că în SUA de la primii 1% dintrecontribuabilii persoane fizice cu cele mai mari venituri secolectează anual aproximativ 40% din totalul impozitului pe venitla nivel federal. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO