Eveniment

Revoluţia Inteligenţei Artificiale a început: Pregătiţi-vă să vă salutaţi noii colegi de muncă roboţi. Nimic nu va mai fi la fel pe piaţa muncii

Revoluţia Inteligenţei Artificiale a început:...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.04.2024, 09:00 11313

„Toate aceste tehnologii care apar precum AI sau automatizarea schimbă modul în care se întâmplă lucrurile. (...) Un robot nu este echivalentul unei persoane sub nicio formă, pentru că ne referim la robot ca fiind executant al unui proces, ori o persoană nu face o singură activitate.”

Circa 50% dintre angajaţi vor fi sprijiniţi de un asistent de tip robot până în 2028, arată o statistică a Gartner citată de Elena Mega, HR transformation & automation director în cadrul UiPath. În prezent, deja una din patru organizaţii foloseşte un fel de automatizare, susţine ea.

„Toate aceste tehnologii care apar precum AI sau automatizarea schimbă modul în care se întâmplă lucrurile. Există o statistică a celor de la Gartner care arată că 50% dintre angajaţi vor fi sprijiniţi de un asistent de tip robot până în 2028, un soi de automatizare care să îi ajute, fie că vorbim de un chatbot, fie că vorbim de un robot care generează rapoartele pentru noi. La momentul actual deja una din patru organizaţii foloseşte un fel de automatizare. Un robot nu este echivalentul unei persoane sub nicio formă, pentru că ne referim la robot ca fiind executant al unui proces, ori o persoană nu face o singură activitate”, a spus ea în cadrul conferinţei ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO