Eveniment

ZF/BT Health. Prof. Univ. Dr. Vasile Drug, Vice-Presedinte Colegiul Medicilor Iaşi: Medicul de familie este foarte interesat să se implice în preventie, să participe la screening. În piramida de abordare a pacientului el este foarte important.

ZF/BT Health. Prof. Univ. Dr. Vasile Drug,...

Autor: Ştefan Stan

31.10.2023, 15:46 10
 

Medicul de familie este foarte interesat să se implice în preventie, să participe la screening.  În piramida de abordare a pacientului el este foarte important, a declarat Prof. Univ. Dr. Vasile Drug, Vice-Presedinte Colegiul Medicilor Iaşi. 

”Sunt medici care au plecat, medicamente pe care nu le găsim, aceasta este realitatea. Ar trebui de-a lungul timpului gândit un sistem românesc, pornit de la situaţia pe care o avem, şi să încercăm să îl îmbunătăţim”, a spus el. 

Potrivit lui Vasile Drug, sunt negocieri între Casa de Asigurări şi toate elementele sistemului care participă pentru a face un contract cadru. Negocierea adevărată nu prea există, contractele se impun. 

”Care este interesul mediului privat să dorească să aducă un plus? Noi suntem într-un moment când susţinem financiar exact cât ar trebui sistemul sanitar?”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO