ZF/BT Health. Prof. Univ. Dr. Vasile Drug, Vice-Presedinte Colegiul Medicilor Iaşi: Medicul de familie este foarte interesat să se implice în preventie, să participe la screening. În piramida de abordare a pacientului el este foarte important.

Autor: Ştefan Stan 31.10.2023

 

Medicul de familie este foarte interesat să se implice în preventie, să participe la screening.  În piramida de abordare a pacientului el este foarte important, a declarat Prof. Univ. Dr. Vasile Drug, Vice-Presedinte Colegiul Medicilor Iaşi. 

”Sunt medici care au plecat, medicamente pe care nu le găsim, aceasta este realitatea. Ar trebui de-a lungul timpului gândit un sistem românesc, pornit de la situaţia pe care o avem, şi să încercăm să îl îmbunătăţim”, a spus el. 

Potrivit lui Vasile Drug, sunt negocieri între Casa de Asigurări şi toate elementele sistemului care participă pentru a face un contract cadru. Negocierea adevărată nu prea există, contractele se impun. 

”Care este interesul mediului privat să dorească să aducă un plus? Noi suntem într-un moment când susţinem financiar exact cât ar trebui sistemul sanitar?”