Eveniment

Zeci de români, sclavi pe o plantaţie de căpşuni din Grecia

Zeci de români, sclavi pe o plantaţie de căpşuni din Grecia

Autor: Mediafax

16.04.2011, 11:06 79

Treizeci şi cinci de muncitori agricoli români, care lucrau încondiţii similare sclaviei pentru recoltarea fructelor, au fosteliberaţi săptămâna aceasta de poliţie, în sudul Greciei, a anunţatvineri o sursă din poliţie.

Doi români şi un grec au fost arestaţi joi în apropierea satuluiKurtesi (Peloponez), iar alţi trei români sunt căutaţi în acestcaz.

Muncitorii agricoli au fost recrutaţi pentru recoltareacăpşunilor în sere, după ce li s-a promis un salariu de 25 de europe zi şi cazare. În realitate, ei erau constrânşi să muncească subameninţarea unor persoane înarmate şi erau forţaţi să doarmă înadăposturi improvizate în apropiere de câmp. Banda care îi exploataîi maltrata şi le lua şi salariile.

Muncitorii sezonieri, care provin adesea din Balcani şi de pesubcontinentul indian, sunt exploataţi frecvent în Grecia. În 2008,sute de muncitori sezonieri au intrat în grevă pentru a protestafaţă de condiţiile de muncă similare sclaviei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO