Eveniment

Videoconferinţa ZF/Deloitte CFO Summit 2020. Care sunt principalele teme care îi preocupă pe directorii financiari: schimbările legislative sau evoluţia companiei şi a economiei?

Videoconferinţa ZF/Deloitte CFO Summit 2020. Care sunt...

Autor: Răzvan Botea

12.06.2020, 00:05 386

Care sunt consecinţele crizei generate de pandemia de COVID-19 în economia românească şi în mediul de business? La ce soluţii au apelat companiile.

Criza economică indusă de pandemia de COVID-19 pune sub presiune directorii financiari pentru a găsi soluţii financiare în legătură cu scăderile de venituri ale companiei, pentru asigurarea lichi­dităţii şi a fluxurilor financiare. În acelaşi timp, printre preocupările departa­mentului financiar din cadrul companiilor se numără schim­bările legislative în materie de fiscalitate.

ZF împreună cu compania de consultanţă şi audit Deloitte organizează marţi, 16 iunie, videoconferinţa CFO Summit 2020, în cadrul căreia vor fi analizate atât consecinţele crizei generate de pandemia de COVID-19 în economia românească şi în mediul de business, cât şi soluţiile la care au apelat diverse companii pentru a se adapta rapid la această situaţie dificilă şi pentru a o depăşi cu bine.

Invitatul special al evenimentului este dr. Alexander Boersch, economistul-şef şi coordonatorul diviziei de cercetare din cadrul Deloitte Germania. De asemenea, printre speakerii evenimentului se vor afla Alexandru Reff, country managing partner Deloitte România şi Moldova şi Zeno Căprariu, partener audit Deloitte România şi coordonatorul CFO Program.

Evenimentul îi va aduce la masa de discuţii pe directorul financiar al Orange, Adela Guedon, CFO-ul Mirela Covasa de la Nepi Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, pe Adrian Dumitriu, CFO-ul Chimcomplex, Mihai Darie, CFO-ul Electrica şi pe Andrei Soare,

CFO-ul Fatrom, producător şi distribuitor de aditivi furajeri.

Speakerii evenimentului vor răspunde la întrbarea „care sunt principalele preocupări ale directorilor financiari: schimbările legislative sau evoluţia companiei şi a economiei?“ şi vor dezbate modul în care au optimizat finanţele companiilor pentru a trece cu bine peste criza economică.

Guvernul promite că nu vor exista anul acesta surprize în materie de fiscalitate, însă în aceeaşi vreme vistieria statului este golită de măsurile de combatere a răspândirii virusului care generează cheltuieli suplimentare. Concomitent, veniturile statului se diminuează semnificativ pe fondul scăderii veniturilor companiilor. Incertitudinea este completată de tabloul politic al momentului, cu două runde de alegeri în perioada următoare, care determină factorul politic să nu opereze modificări în fiscalitatea românească, cel puţin până la alegeri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO