ZF Live

ZF LIVE Dan Bădin, partener servicii fiscale la Deloitte România: Uniunea Europeană are în vedere creşterea contribuţiilor statelor la buget şi introducerea de noi taxe

Autor: Răzvan Botea

08.06.2020, 00:07 344

Propunerile pentru taxe noi se referă la certificatele de emisii pentru companii din sectorul aerian şi maritim, o taxă pe cifra de afaceri pentru companii care au beneficii enorme de pe urma pieţei unice sau o taxă pentru companiile din domeniul digital cu cifre de afaceri globale de peste 750 milioane de euro.

Dan Bădin, partener servicii fiscale la Deloitte România, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live că Uniunea Europeană are în vedere pe termen lung creş­te­rea contri­bu­ţiilor sta­telor membre pentru bugetul Uniunii Europene, dar şi introducerea de taxe care să alimenteze direct bugetul european. România este în acest moment un beneficar net al fondurilor europene.

„Pe termen lung, se doreşte ca, pe de-o parte contribuţiile statelor să crească, în acelaşi timp se vede şi o Uniune Europeană mai puternică, în sensul că va avea un buget mai mare, venind şi din surse proprii. Vor fi unele taxe care se vor duce direct către bugetul european. Aşa cum taxele vamale se duc acum direct la bugetul Uniunii, se au în vedere şi alte taxe care să reprezinte surse ale acestui buget UE“, a spus Dan Bădin la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO