Eveniment

Vasele de croaziera vor aduce 30.000 de turisti straini

Vasele de croaziera vor aduce 30.000 de turisti straini

Aproximativ 90 de vase de croaziera vor acosta in acest an in Portul Constanta

05.05.2008, 17:44 131

Circa 30.000 de turisti straini sunt asteptati sa soseasca anul acesta in Romania cu navele de croaziera care vor acosta in portul Constanta, mai mult cu pana la 20% fata de anul trecut.
"Numarul navelor de croaziera anuntate anul acesta a crescut cu 15% fata de anul trecut. Vor intra in portul Constanta circa 90 de nave de croaziera, din care 75 si-au anuntat deja sosirile", a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral.
Cei mai multi turisti care vin pe nave de croziera cu escala in portul Constanta sunt americani, acestia fiind urmati de japonezi, finlandezi, germani si francezi.
"Aproximativ 10.500 de turisti sositi anul trecut in Constanta au fost americani, respectiv 95% din pasagerii care au venit pe nave de croaziera fluviale, a spus Teodor Patrichi, reprezentatul terminalului de pasageri din portul Constanta.
Din navele de croziera care ajung in Romania, jumatate sunt fluviale, cealalta jumatate fiind maritime.
"Din ce in ce mai multe companii de croaziera fac escala in portul Constanta. Motivul il reprezinta oferta turistica, destinatia atractiva si tarifele portuare avantajoase", a precizat Corina Martin.
Printre vasele care vor acosta anul acesta la Constanta se numara Holland American Line, una dintre navele de croaziera cu capacitate foarte mare, de circa 1.500 de pasageri, care a anuntat patru sosiri anul acesta.
De asemenea si compania italiana Costa Crociere care pune la dispozitie nave de croziera de capacitate mare va face escala in Constanta.
In plus, in iunie se va deschide ruta Odessa-Constanta-Varna, pe care compania London Sky Travel din Ucraina o va opera o data pe saptamana.
"Pretul unui bilet Constanta-Odessa dus-intors se va ridica la 210 euro, iar pentru Varna va fi de 40 de euro, capacitatea navei fiind de 290 de pasageri", a mentionat Patrichi. El spune ca navele de croaziera maritime stau circa 10-12 ore in port in timp ce navele de croaziera pe fluviu raman si trei zile in port, timp in care turistii pot opta pentru excursii in Bucuresti, Constanta sau Delta Dunarii. De cele mai multe ori turistii prefera sa viziteze Palatul Parlamentului si Delta Dunarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO